Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τωρα απειλεί τα blogs ο Πάγκαλος!!!

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Ζούλα

Πάγκαλος: Δεν χαρακτήρισα όλους τους δημοσίους υπαλλήλους «κοπρίτες»

Διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις μου. Χρειάζεται επειγόντως ένα νομοθετικό πλαίσιο και να υπάρχει σε αυτά τα μπλογκ-εφημερίδες τουλάχιστον ένας υπεύθυνος κατά τον νόμο.



Και εμείς κύριε Πάγκαλε δεν χαρακτηρίζουμε όλους τους πολιτικούς τσιράκια του Κόκκαλη εθνοπροδότες, και ξεπουλημένα τομάρια στο Δ.Ν.Τ αλλά τους ποιο πολλούς. Δεν λέμε ότι όλοι ξέσκισαν τα ταμεία σε αγαστή συνεργασία με τους φίλους τους μεγαλοεργολάβους και θησαύρισαν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου αλλά οι ποιο πολλοί. Δεν υπηρετούν όλοι τα συμφέροντα ξένων παράκεντρων και διεθνών τοκογλύφων απεμπολώντας και παραχωρώντας εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά οι ποιο πολλοί. Άρα τα ίδια λέμε, και αναγνωρίζεις το δίκιο μας. Εμείς δεν διορίζουμε ακόμα και σήμερα αργόμισθους στα πολιτικά μας γραφεία, αυτούς που εν συνεχεία αποκαλούμε ..κοπρίτες. Και για αυτό φταίνε τα blogs; Αυτά φταίνε που σας «φιλοξένησε» ο..παλιός φίλος σας Δασκαλαντωνάκης για να… δείτε τα ..πυροτεχνήματα;



 Βλέπεις εμείς οι απόγονοι « ενός μάτσου αγράμματων και αδαών χωριάτων οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά» κατά τα λεγόμενα σου στην Οξφόρδη, είμαστε και λίγο σκληροί λόγω της αγραμματοσύνης μας, στις ..περιγραφές. Έλα όμως που οι υπόλοιποι αγράμματοι συνέλληνες μόνο έτσι θα μας καταλάβουν, αφού δεν ξέρουν από «γαλλικές» στρογγυλεμένες πουστροπεριγραφές που έχετε σπουδάσει εσείς οι… γραμματιζούμενοι. Ξέρεται και ξέρουμε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα με τα ελεύθερα blog και συνεχίζεται τις απειλές πιστεύοντας ότι λέγε-λέγε κάποιοι θα βάλουν νερό στο κρασί τους, και μάλλον το πετυχαίνεται διότι τώρα τελευταία παρατηρείται από μερικούς μία.. κάμψη στην κριτική τους.

«Φωτογραφίζει», επίσης, τον νέο εκπρόσωπο της Ν. Δ. κ. Γ. Μιχελάκη ως πρωταγωνιστή, μεταξύ άλλων, «της σκόπιμης διαστρέβλωσης των δηλώσεών του», ζητεί να υπάρχει διά νόμου υπεύθυνος στα «χυδαία» μπλογκ - εφημερίδες και επιφυλάσσει αγωγή σε όσους του καταμαρτύρησαν ότι διέμεινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ακριβό ξενοδοχείο...



– Τις τελευταίες ημέρες, γίνατε σίριαλ με τις δηλώσεις σας. Προκαλείτε επίτηδες τους πολίτες ή σας βγαίνουν αυθόρμητα όσα λέτε;



– Θα αναφερθώ στο πιο πρόσφατο παράδειγμα. Εγώ είπα ότι «αν διορίσεις έναν κοπρίτη στο Δημόσιο επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του, τότε το Δημόσιο θα τον υποστεί εσαεί καθώς θα ξέρει ότι δεν θα απολυθεί». Αυτή είμαι μία εντελώς διαφορετική ιδέα από τη φράση που μου απέδωσαν όσοι διαχρονικώς στον Τύπο προβαίνουν σε μια λοβοτομή του δημοσίου λόγου, απομονώνοντας και διαστρεβλώνοντας μια πρόταση από μια ολοκληρωμένη σκέψη. Ποτέ δεν χαρακτήρισα όλους τους δημοσίους υπαλλήλους «κοπρίτες». Στην Ελλάδα, όμως, δεν μας αρέσει η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι χρεοκόπησε το κράτος. Διότι κάποια στιγμή δεν είχε τα χρήματα να καλύψει τις δαπάνες του. Κι αυτό συνέβη από τους μισθούς των υπαλλήλων που πλεονάζουν στο Δημόσιο, διότι απλούστατα δεν χρειάζονταν και διορίστηκαν για λόγους πολιτικής ψηφοθηρίας. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι επαίσχυντος ψεύτης.



Δηλαδή, λέτε ότι είναι στημένη η επίθεση που δέχεστε τελευταία;



– Μέχρις ενός σημείου πρέπει να ήταν στημένη.



– Αλήθεια, γιατί δεν αποτολμάτε να κατονομάσετε και 3 - 4 συναδέλφους σας που σταδιοδρόμησαν με ρουσφέτια;



– Ο κόσμος ξέρει. Προφανώς κι εγώ ξέρω ανθρώπους που διόριζαν με μανία και από τη Ν. Δ. και από ΠΑΣΟΚ. Μη σας πω ότι ξέρω και ανθρώπους και από τα δύο κόμματα της Αριστεράς που διόριζαν την περίοδο που μετείχαν στην κυβέρνηση Τζαννετάκη. Αλλά δεν είναι δουλειά μου να καρφώνω συναδέλφους μου.



Επειγόντως νομοθετικό πλαίσιο για τα μπλογκ

– Αλήθεια, η γνώμη σας για τα δεκάδες ελληνικά μπλογκ ποια είναι;



– Τα μπλογκ είναι μια απελευθερωτική κατάκτηση για τον πολίτη με την έννοια της απολύτου δημόσιας ελεύθερης έκφρασης. Αλλά, όταν ένα μπλοκ μετατρέπεται σε χυδαιογράφημα με απειλές εγκληματικού χαρακτήρα ανακατεμένες με πολιτικές διαπιστώσεις, τότε πρέπει κάτι να κάνουμε. Διότι στην Ελλάδα δεκάδες μπλογκ έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες. Η «zougla.gr», π.χ., είναι του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, το άλλο, το «tromaktiko», επίσης. Επομένως, είναι γνωστό ποιοι έχουν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να δημοσιεύουν ό,τι ήθελε προκύψει, χωρίς τις συνέπειες του νόμου. Χρειάζεται επειγόντως ένα νομοθετικό πλαίσιο και να υπάρχει σε αυτά τα μπλογκ-εφημερίδες τουλάχιστον ένας υπεύθυνος κατά τον νόμο.



– Την τελευταία επίθεση, πάντως, δεν τη δεχθήκατε ανωνύμως από μπλογκ, αλλά από το «Πρώτο Θέμα», επειδή διαμείνατε σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.



– Το «Θέμα» συνηθίζει αυτή τη δημοσιογραφία, αλλά εν προκειμένω πρέπει να αποδείξει και όσα αναληθή δημοσίευσε. Διότι η συγκεκριμένη επίθεση στράφηκε κατά της προσωπικής και οικογενειακής μου αξιοπρέπειας και τιμής και θα κριθεί νομικά.



– Θα καταθέσετε αγωγή δηλαδή;



– Βεβαίως. Διότι είναι ψευδή όλα αυτά που εγράφησαν και γιατί, όταν γράφεις ψέματα, πρέπει να έχεις τη φιλοτιμία να τα διορθώνεις.



– Δεν νομίζετε ότι, και για συμβολικούς λόγους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα μπορούσε να αποφύγει ένα ρεβεγιόν σε ένα ακριβό ξενοδοχείο και να κάνει ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σπίτι του, όπως έκαναν φέτος –θέλοντας και μη– ίσως οι περισσότεροι Έλληνες;



– Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, όπως και με τον γαμπρό του, τον Νίκο τον Σηφουνάκη, είμαστε χρόνια γνωστοί. Συνέβη να είναι φίλοι και τα παιδιά μας. Και επειδή έχουμε πένθος και δεν θέλαμε να μείνουμε σπίτι, πήγαμε να δούμε τα πυροτεχνήματα του Συντάγματος και να φάμε. Πέρασε η ώρα και οι φίλοι μας μάς πρότειναν να διανυκτερεύσουμε. Παρά τις εκκλήσεις τους μάλιστα, πλήρωσα και το δωμάτιο. Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος της κακοήθειας στην επίθεση που δέχθηκα. Δημοσιεύθηκαν πλαστές φόρμες κρατήσεων, κατασκευασμένο μενού, που ουδέποτε φάγαμε, και άλλα τόσα άθλια, που εκθέτουν τη βορβορώδη ψυχή εκείνων που τα γράφουν στην κοινή χλεύη.