Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

263 λαθρομετανάστες σε κίνδυνο.Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης γίνεται τωρα στην Κέρκυρα

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση είκοσι δύο αγνοουμένων λαθρομεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος, που μετέφερε συνολικά 263 ανθρώπους. Το σκάφος κάλεσε σε βοήθεια, ενώ ήταν ανοικτά της Κέρκυρας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι διακόσιοι σαράντα ένας λαθρομετανάστες διεσώθησαν από φορτηγό πλοίο με σημαία Ολλανδίας.

Mεταξύ αυτών που μάζεψαν  καταμετρήθηκαν 11 παιδιά.Υπάρχουν τραυματίες ενω ερευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων γίνονται από πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο "Σούπερ Πούμα"και ένα αεροσκάφος C-130.

Η επιχείρηση του Λιμενικού σώματος γίνεται 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας, για τον εντοπισμό 22 Αφγανών λαθρομεταναστών που αγνοούνται, όταν το 30 μετρο ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, πήρε νερά και βυθίστηκε.Το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε αργά χθες στο βραδυ αλλα επνεεαν ανεμοι αρκετών μποφορ και δεν μπορούσε να αποπλεύσει.Στις 22.45 εξέπεμψε σήμα κινδύνου και στις 02.30 στην περιοχή εσπευσε το πλοίο (Φ/Γ «MOMENTUM SCAN) σημαίας Ολλανδίας παρέλαβε, κατά δήλωση του Πλοιάρχου 241 αλλοδαπούς, από το κινδυνεύον σκάφος , το οποίο τελικά βυθίστηκε .

Σήμερα στις 11.30 εφθασε στο λιμάνι το ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ  οπου παρέδωσε τους λαθρομετανάστες και  τους παράσχονται οι πρωτες βοήθειες απο τις υγειονομικές υπηρεσίες του Νομού.Παράλληλα διενεργείται προανάκριση απο την Λιμενική αρχή.