Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αυτή είναι η διαφάνεια που υποσχεθήκατε κ. Νομάρχα;


Σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε από Ραδιοφωνικές εκπομπές της Κέρκυρας, η Νομαρχία προσέλαβε με κάποια σύμβαση ως συνήθως, 20 – 30 άτομα να εργασθούν, πράγμα ευχάριστο μέσα στο πέλαγος της ανεργίας που μαστίζει το Νησί μας. Όμως οι προσλήψεις αυτές δεν αφορούσαν όλα τα παιδιά, της Κέρκυρας, ούτε τα προσόντα που μπορεί να είχε το καθένα, διότι ποτέ δεν το έμαθαν για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό έστω και τυπικά. Δημοσιογράφος που είναι το «κόκκινο πανί» για τα πολλαπλά κυκλώματα της Κέρκυρας που αφθονούν, ζήτησε από της Αρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχίας τα ονόματα των προσληφθέντων υπαλλήλων. Η απάντηση της Νομαρχίας ήταν αρνητική ισχυριζόμενη το νόμο περί προσωπικών δεδομένων. «Προφανώς τα παιδιά αυτά προσελήφθησαν για να διαφυλάξουν τα μυστικά του Κράτους και έπρεπε τα ονόματα τους να μείνουν απόρρητα».

Επειδή όμως σε τούτο το Νησί γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, κυκλοφόρησε από χέρι σε χέρι η επίσημη Λίστα με τα ονόματα αυτών που προσελήφθησαν. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Νομαρχία προσέλαβε τα παιδιά Νομαρχιακών Συμβούλων, ανώτερων υπαλλήλων της Νομαρχίας και παιδιά κάποιων φίλων.


Βέβαια την ταχτική αυτή του βολέματος την εφάρμοσαν πρώτοι οι Εθνοπατέρες μας οι οποίοι έχουν βολέψει κατά καιρούς, τις κόρες και τους γιους, γαμπρούς και νύφες, εραστές και ερωμένες.

Μας εξέπληξε όμως τούτο το γεγονός, διότι ο Νομάρχης κ. Πουλημένος κατά την πολυετή θητεία του στα κοινά έχει δώσει δείγματα γραφής περί της εντιμότητας του. Εξ άλλου κέρδισε το Νομαρχιακό θρόνο με την υπόσχεση στους Κερκυραίους για «Κρυστάλλινη Διαφάνεια». Τι έγινε λοιπόν και έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα ρουσφετολογικών προσλήψεων ;

Έχει υποχρέωση ο Νομάρχης της Κέρκυρας κ. Πουλημένος να πάρει θέση και να απαντήσει Δημόσια για τούτες τις προσλήψεις. Η ανταλλαγή ύβρεων με Δημοσιογράφους και τα εξώδικα δεν τιμούν το Νησί μας.