Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Στη ζητιανιά η Νομαρχία για την προβολή της Κέρκυρας


Μέχρι τώρα ο κόσμος της Κέρκυρας γνώριζε τους εράνους της Ιεράς Μητρόπολης για ορφανοτροφεία και παιδιά του τρίτου κόσμου που λιμοκτονούν. Επίσης οι Κερκυραίοι δίνουν κάτι από το υστέρημα τους και στους «εισαγόμενους» επαγγελματίες ζητιάνους που κατά καιρούς φέρνουν στο Νησί μας τα διάφορα κυκλώματα που ανενόχλητα τους τοποθετούν κάθε μέρα στα γνωστά στέκια της Πόλης μας.


Ξάφνιασε λοιπόν η ανακοίνωση του κ. Αντινομάρχη της Κέρκυρας ο οποίος εξομολογήθηκε Δημόσια ότι η Νομαρχία της Κέρκυρας θα κάνει έρανο και σε άλλα Νησιά του Ιονίου για να πραγματοποιηθούν τα γνωστά ταξιδάκια σε εκθέσεις του εξωτερικού. Σκοπός βέβαια η προβολή και η προσέλκυση τουριστών.

Αν η παρουσία των Αρμοδίων στο εξωτερικό είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όλοι οι Κερκυραίοι είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν. Όμως γνωρίζουν καλά ότι, όποιος έρθει στην Κέρκυρα δεν ξανάρχεται, οι λόγοι είναι γνωστοί ακόμα και στα μικρά παιδιά. Η άθλια κατάσταση των δρόμων, η έλλειψη υποδομών σε Λιμάνια και Αεροδρόμιο δυσφημίζουν το Νησί. Ο θάνατος των δυο μικρών παιδιών και ο πνιγμός του 15χρονου μαθητή σε πολυτελή ξενοδοχεία της Κέρκυρας είναι ανασταλτικός παράγων.


Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, με την ταχτική που ακολουθούν έναντι της Κέρκυρας, τόσο οι εκάστοτε Κυβερνήσεις όσο και οι Τοπικοί Άρχοντες, η τουριστική κίνηση θα μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Είναι καιρός να σταματήσουν τα ψέματα και οι υποσχέσεις, έργα χρειάζεται το Νησί. Σύνδεση με το πιο κοντινό σημείο της απέναντι ακτής που θα έχει φθηνότερο εισιτήριο και λιγότερη ταλαιπωρία. Φτιάξαμε Πόλη την Ηγουμενίτσα που είχε μόνο ένα καφενεδάκι και τώρα τα κυκλώματα θα μας στείλουν στα 12 μίλια, λίγο παρακάτω. Λες και δεν υπάρχει κοντινότερο σημείο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κέρκυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Δεκαπενταύγουστο τέσσερις χιλιάδες αυτοκίνητα περίμεναν με τις ώρες να περάσουν στην Κέρκυρα, όμως οι αργοκίνητες «παντόφλες» δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, ούτε να πυκνώσουν τα δρομολόγια τους. Αποτέλεσμα 10 με 15 χιλιάδες επισκέπτες άλλαξαν προορισμό το ίδιο και τα χρήματα τους.



Άδικα λοιπόν κουράζετε ο κ. Σκούρτης και οι συνταξιδιώτες του, περιφέροντας ανά το Ιόνιο το δίσκο

της επαιτείας που τραυματίζει την Κερκυραϊκή περηφάνια και διατυμπανίζει την ανικανότητα των επτά

Κερκυραίων Υπουργών που πέρασαν από όλες της μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις.