Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Υπεράνω των Νόμων ο Σύνδεσμος Καθαριότητας της Κέρκυρας;


Αυτό που συμβαίνει στο Νησί μας με τη Χωματερή του Τεμπλονίου και τα βουνά των σκουπιδιών που παραμένουν ακάλυπτα, έχει προβληματίσει όχι μόνον τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και κάθε σκεπτόμενο Άνθρωπο. Πως και από πού αντλούν την δύναμη οι Τοπικοί μας Άρχοντες και συνεχίζουν αυτό το αίσχος; Η τριτοκοσμική κατάσταση που έχει παγιωθεί στη Χωματερή κανέναν δεν συγκινεί ; Η Δημόσια Υγεία αφορά μόνον τους κατοίκους της Πόλης της Κέρκυρας; Κανένας δεν υποστηρίζει ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί άμεσα. Δεν θα έπρεπε όμως ένας θαρραλέος Εισαγγελέας να επισκεφθεί την περιοχή (έστω και με μάσκα), και να υποχρεώσει τους Υπεύθυνους στην ταφή των σκουπιδιών;

Ας ρίξουν λίγο χώμα επάνω στα σκουπίδια κύριε Εισαγγελέα όπως κάνουν και οι γάτες που κανένας Νόμος δεν τις υποχρεώνει, διαθέτουν όμως το ένστικτο. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η ταφή γίνεται μέσα στο χώμα και στο ανάλογο βάθος και όχι ανύψωση προς τον ουρανό. Επιτέλους σε ποιο υψόμετρο θα σταματήσουν τα ακάλυπτα σκουπίδια; Γιατί όπως εξελίσσονται τα πράγματα σε λίγο θα χρειασθεί να τοποθετήσουν οι Υπεύθυνοι και ενδεικτικές λυχνίες για την ασφάλεια των αεροπλάνων.

Όλα τα Κερκυραϊκά Μέσα Ενημέρωσης βοούν για τούτη την κατάντια και οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι που βλέπουν το τέλος, συνέπεια της κατάργησης των πολλών Δήμων, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν και να διαχειρίζονται ακόμα λίγο, τα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρω.


Με την στάση τους αυτή δικαιώνουν τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας Νίκο Γεωργιάδη ο οποίος με άρθρο του υπό τον τίτλο «Θεσμοί – σκουπίδια εναντίον πολιτών στην Κέρκυρα», μίλησε ξεκάθαρα για τα όσα συμβαίνουν στο Νησί μας. Το εν λόγω άρθρο είναι αναρτημένο και στην «Κερκυραϊκή Αγορά» τελειώνει δε λέγοντας: «Η τοπική διαπλοκή όχι μόνο δεν ξεριζώθηκε στις μέρες που υπήρξα βουλευτής του νομού αλλά γιγαντώθηκε. Ελέγχει τοπικά ΜΜΕ, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους». Αυτά και πολλά άλλα έλεγε ο κ. Γεωργιάδης, όμως τον έφαγε το σκοτάδι . . .