Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Γεφύρι της Άρτας κατάντησε η Λαϊκή Αγορά της Κέρκυρας


Η ανικανότητα των Τοπικών μας Αρχόντων, σε αγαστή συνεργασία με τα εργολαβικά συμφέροντα της Άτυχης Κέρκυρας, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν σε κοινή χρίση την Λαϊκή Αγορά. Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα για να παραδοθεί και να απαλλαγούμε από τούτο το σημερινό αίσχος και τα βρομόνερα που κυλάνε στο δρόμο. Η σύμβαση ολοκλήρωσης του έργου έχει εκπνεύσει από τον Οκτώβριο. Ο εργολάβος εισέπραξε τα χρήματα, όπως λένε οι Αρμόδιοι του Δήμου Κερκυραίων, αλλά Λαϊκή δεν έχουμε. Ποτέ δεν θα μάθουμε πως για δέκα παράγκες δεν έφτασαν δυο εκατομμύρια ευρω, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ήταν ένα εκατομμύριο και κάτι.

Εάν ζούσαμε σε ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου, ο Εισαγγελέας και η Δικαιοσύνη θα είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο Λόγο σε τούτο το Νησί. Η Κέρκυρα φιλοξένησε και φιλοξενεί κατά διαστήματα Άξιους και Έντιμους Δικαστικούς Λειτουργούς. Όμως η δυσμένεια καραδοκεί για όποιον αγγίξει θέματα που οι ευθύνες στοχεύουν Πολιτικά Πρόσωπα η, Κυβερνητικές παραλήψεις. Μήπως οι Αξιότιμοι Εισαγγελείς της Κέρκυρας δεν γνωρίζουν την εστία Μολύνσεως στις τέντες της σημερινής προσωρινής Λαϊκής;


Έχετε την εντύπωση ότι αγνοούν το αίσχος στη χωματερή του Τεμπλονίου ; η τους υπεύθυνους για τις παραλείψεις αυτού του έργου και την καταστροφή του Περιβάλλοντος ; Στα Δικαστήρια όμως πάνε τα θύματα και όχι οι θύτες, γιατί αυτό ήταν και είναι το Ελληνικό Κράτος από Κολοκοτρώνη εποχής.

Μοναδική ελπίδα στο Λαό έχει απομείνει η Δικαιοσύνη. Μια Δικαιοσύνη που δεν θα αλληθωρίζει, που θα είναι Αυτοδιοίκητη, απαλλαγμένη από την κηδεμονία της εκάστοτε Κυβέρνησης. Δικαστικοί Λειτουργοί με μισθούς που θα εξασφαλίζουν την οικονομική άνεση των ιδίων και των οικογενειών τους. Μόνον έτσι θα ανασυγκροτηθεί το Κράτος και το αίσθημα Δικαίου. Μόνον τότε θα δούμε άσπρη μέρα.