Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Μόνο ένα «εμβόλιο» κατά του φόβου θα μας σώσει


Αργά αλλά σταθερά, ορατά και αόρατα κέντρα Εξουσίας έχουν καλλιεργήσει και γιγαντώσει στην ψυχή μας το αίσθημα του φόβου που είναι έμφυτο σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Το Ανθρώπινο είδος με την βοήθεια της Λογικής και της Θρησκείας, έχει κατορθώσει να πετύχει μια ισορροπία απέναντι στο φόβο και την ανασφάλεια που απειλούσαν κατά καιρούς την ύπαρξη του. Η Παγκόσμια άτυπη Εξουσία που κατέχει το χρήμα, γνωρίζοντας άριστα την ψυχολογία του όχλου, την χρησιμοποιεί ποικιλοτρόπως για τους δικούς της λόγους που δεν είναι ακόμα ορατοί στους Λαούς. Ο φόβος καθηλώνει τον Άνθρωπο τον τρομοκρατεί τον ακινητοποιεί και τον καθιστά ανίκανο για οποιαδήποτε λογική σκέψη, η αντίδραση.

Ας έρθουμε όμως στην Ελληνική πραγματικότητα της καθημερινής Ζωής του μέσου πολίτη που ο φόβος τον έχει κυριεύσει ακόμα και την ώρα του ύπνου του. Οι ένοπλες ληστείες σε σπίτια και καταστήματα είναι κάτι το πρωτοφανές για την Πατρίδα μας. Οι δολοφονίες, οι εξαφανίσεις και οι ομηρίες ανθρώπων εντείνουν το φόβο και την ανασφάλεια. Η Αστυνομία ανήμπορη να παράγει έργο και να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στο Λαό πελαγοδρομεί ανάμεσα στην ανοχή και την επιθετικότητα. Ασφαλώς η στάση αυτή δεν είναι πρωτοβουλία των Αστυνομικών που είναι τα δικά μας παιδιά, εκτελούν Διαταγές της εκάστοτε Κυβέρνησης. Είναι μεγάλο λάθος να πετροβολούμε τους Αστυνομικούς που έχουν τα ίδια προβλήματα με όλους εμάς, επειδή έτυχε να φοράνε αυτή τη στολή, την οποία κάποιοι ψευτόμαγκες ανάμεσα τους δεν έμαθαν να την τιμούν.


Η ανεργία έχει οδηγήσει μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Λαού στο φόβο και την απόγνωση, η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα και μπουσουλάς στο σκοτάδι, ενώ για κάποια μεγαλοστελέχη της με παχυλούς μισθούς που δεν πληρώνουν επί χρόνια το λογαριασμό τους, δεν βρίσκουν το σπίτι για να κάνουν την Διακοπή. Tα ίδια περίπου εφαρμόζει ο ΟΤΕ. Οι εταιρείες ύδρευσης ανά την Ελλάδα στέλνουν στους καταναλωτές που καθυστερούν την πληρωμή, απειλητικά σημειώματα για διακοπή νερού. Οι εφορείες τα ίδια και χειρότερα, το ΤΕΒΕ σε κλείνει και στη φυλακή. Η νέα Κυβέρνηση προεκλογικά έδωσε μια νότα αισιοδοξίας στο φτωχό κόσμο, όμως στην πράξη απεδείχθη ουτοπία. Η άγρια φορολογία που επέβαλε σε ότι κινείται και αναπνέει μόνο το φόβο προκαλεί. Ο φόβος του εμβολίου της Γρίπης των χοίρων θα ξεχαστεί όπως ξεχάστηκαν οι τρελές αγελάδες και η νόσος των πτηνών. Οι φόροι και τα αδιέξοδα θα παραμείνουν να μας κρατάνε ξάγρυπνους όλες τις νύχτες περιμένοντας κάθε λεπτό τους παράνομους, αλλά και τους νόμιμους ληστές του ιδρώτα και του κόπου μας.

Το μόνο που θα μας σώσει είναι ένα εμβόλιο κατά του φόβου, που σίγουρα δεν θα μας παροτρύνουν να το κάνουμε, γιατί μας θέλουν φοβισμένους και άφωνους για να ξεκοκαλίζουν με ησυχία τα κλεμμένα εκατομμύρια που άρπαξαν μέχρι τώρα, γιατί το έργο αυτό έχει συνέχεια. Πριν πολλά χρόνια ο σοφός Γέρος της Δημοκρατίας παππούς του σημερινού Πρωθυπουργού, είπε σε Δημόσια ομιλία του στην οδό Κοραή και Πανεπιστημίου :

«Τρομοκρατήστε τους Τρομοκράτες, Τρομοκρατήστε την Τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται».