Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Χριστούγεννα της Φτώχειας πέρασε η Κέρκυρα


Τα φετινά Χριστούγεννα πέρασαν χωρίς χαμόγελα, ακόμα και οι πιτσιρικάδες που βγήκαν στους δρόμους να πουν τα κάλαντα δυσαρεστήθηκαν. Μετρούσαν και ξαναμετρούσαν τα λιγοστά κέρματα προβληματισμένοι για τις χαμηλές «εισπράξεις» που έκαναν σε σχέση με την περσινή χρονιά. Φτωχότερο ήταν και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μεγάλης μερίδας του Κερκυραϊκού Λαού που περνάει δύσκολο χειμώνα λόγω της Ανεργίας που μαστίζει το Νησί. Η παραδοσιακή γαλοπούλα για πρώτη φορά πουλήθηκε σε μικρά κομμάτια, λες και έχουμε κατοχή. Μια προσεχτική ματιά στα καροτσάκια με τα λιγοστά είδη τροφίμων που ψώνιζαν οι νοικοκυρές, δεν θύμιζε σε τίποτα χρονιάρες μέρες.

Οι Κυβερνώντες όλο χαμόγελα, μεθυσμένοι από την Εξουσία που αναπάντεχα ξαναπήραν στα χέρια τους, σχεδιάζουν την φορομπηχτική τους πολιτική αγνοώντας το Λαό που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Εφαρμόζοντας σκληρή Λιτότητα κάνουν τα ίδια λάθη του παρελθόντος που τους οδήγησαν το 2004 στην Αντιπολίτευση. Είναι κωμικοτραγικό οι ίδιοι άνθρωποι που βούλιαξαν από τα σκάνδαλα τους και υπερχρέωσαν τη χώρα να παριστάνουν τώρα τους τιμητές. Είναι γελοίο μέσα στη Βουλή τα δυο μεγάλα κόμματα να κοκορομαχούν για το ποιο χρέωσε περισσότερο την Ελλάδα. Πρέπει να αντιληφθούν οι Εθνοπατέρες μας ότι ο Λαός τους πήρε χαμπάρι, έχει καταλάβει το παιγνίδι πίσω από τη πλάτη του τόσα χρόνια. Δυο πράγματα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας, η οι Πολιτικοί μας είναι τελείως ανίκανοι και μας οδήγησαν στην εντατική ύστερα από ένα τέταρτο του αιώνα σκληρής Λιτότητας, η έχουν κατακλέψει το Δημόσιο Χρήμα οι ίδιοι, τα τζάκια και οι παρατρεχάμενοι τους.



Σε λίγες μέρες θα έρθουν στην Ελλάδα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της Λαοπρόβλητης Κυβέρνησης του Νέου ΠΑΣΟΚ που την αποτελούν στην πλειοψηφία τους παλιά αποδοκιμασμένα στελέχη. Θα ήταν μεγάλη προσφορά στους Έλληνες εάν η Κυβέρνηση ανάγκαζε αυτούς τους κυρίους να ζήσουν ένα μήνα στην Ελλάδα με 600 η 700 ευρω. Είναι σίγουρο ότι η εμπειρία τους αυτή θα ήταν χρήσιμη για της τελικές αποφάσεις των Εταίρων μας.