Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δημόσιες Υπηρεσίες σε Παράνομο Κτήριο


Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα στο πανέμορφο νησί των Παξών.Εκεί όλες σχεδόν οι Δημόσιες Υπηρεσίες του Κράτους συστεγάζονται στο ίδιο αυθαίρετο κτήριο για το οποίο έχει εκδοθεί από τα Ελληνικά Δικαστήρια τελεσίδικη απόφαση της κατεδάφισης του. Συγκεκριμένα στο παράνομο κτήριο είναι η Εφορία, η Αστυνομία, ο ΟΤΕ και το Ταχυδρομείο.

Είναι εξοργιστικό για το Λαό, να πληρώνει το Δημόσιο με χιλιάδες ευρω κάποιον που παρανόμησε. Είναι ασέβεια προς την Δικαιοσύνη, η μη εκτέλεση Δικαστικών Αποφάσεων. Σε ένα συντεταγμένο Κράτος κανένας δεν πρέπει να είναι υπεράνω των νόμων. Αλίμονο εάν τα διάφορα κυκλώματα που έχουν εισχωρήσει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμείνουν ως έχουν.

Δυστυχώς σε τούτο τον τόπο οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις είναι Μικρογραφία των Κυβερνήσεων και οι Τοπικοί Άρχοντες ακολουθούν πιστά και συναγωνίζονται σε σκάνδαλα τους εκάστοτε Κυβερνώντες. Η Κέρκυρα θα έπρεπε από χρόνια να έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες, για τις παρανομίες που έχουν συντελεσθεί με την ανοχή των Αρμοδίων. Πράξεις εγκληματικές για το περιβάλλον, τη Ζωή των κατοίκων και το Μέλλον του Νησιού. Μια ματιά στους δρόμους «φονιάδες» είναι ο καθημερινός μάρτυρας. Μια επίσκεψη στη χωματερή Τεμπλονίου, που χωρίς ντροπή το λένε «κύτταρο» θα σας αηδιάσει. Ακόμα και την Λίμνη Χαλικιόπουλου που είναι στην καρδιά της Πόλης μας την κάνουν οικόπεδα την καταπατούν και την μπαζώνουν ανεξέλεγκτα. Εξόφθαλμες παρανομίες που δεν έχουν τέλος.


Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Κέρκυρας ανήμπορα να αντιδράσουν (το καθένα για τους δικούς του λόγους) είναι απλοί παρατηρητές των κυκλωμάτων και της κατάστασης που επικρατεί. Κάποιοι έντιμοι Δημοσιογράφοι που τολμούν να κάνουν κριτική τους τους απειλούν με εξώδικα, τους σέρνουν στα Δικαστήρια η προσπαθούν να τους βγάλουν τρελούς. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα γίνει και η Ελλάδα ένα σοβαρό Ευρωπαϊκό Κράτος, ότι θα σταματήσουν τις κλεψιές και τις ρεμούλες οι Κυβερνήσεις. Τότε είναι βέβαιο πως και οι Τοπικοί Άρχοντες θα τους ακολουθήσουν και θα συμμαζευτούν.