Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2008-9...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΡΕ


Αντισυνταγματική έκρινε την έκτακτη εισφορά, που κλήθηκαν να καταβάλλουν το 2009 όσοι είχαν δηλώσει εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ πριν την 1η Ιανουαρίου του 2008, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών σε απόφαση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας,έπειτα από προσφυγή ιδιώτη.Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι η έκτακτη εισφορά έχει αναδρομική ισχύ, αφού υπολογίζεται επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί κατά το προηγούμενο έτος, δηλαδή πρι την 1/1/2008.

Κατά συνέπεια, είναι παράνομη ως αντίθετη στο Σύνταγμα.Ακόμα, το διοικητικό πρωτοδικείο διέταξε την επιστροφή του ποσού των 10.000 ευρώ που είχε επιβάλει η ΔΟΥ Ψυχικού ως έκτακτη εισφορά σε φορολογούμενο.Αναμένεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα ασκήσει έφεση επί της εν λόγω αποφάσεως, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Είχαν προηγηθεί το καλοκαίρι δύο αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, οι οποίες είχαν απορρίψει την αίτηση για αναστολή καταβολής της έκτακτης εισφοράς.


ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ...ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ?
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ?