Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους δρόμους που οδηγούν στην πόλη της Κέρκυρας τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες, ξεπερνάει κατά πολύ το μποτιλιάρισμα των δρόμων της Αθήνας. Στο κέντρο δε της Πόλεως η κατάσταση είναι απελπιστική τεράστιες νταλίκες, φορτηγά, ιδιωτικά αυτοκίνητα και Άνθρωποι κυκλοφορούνε με δυσκολία επάνω στο οδόστρωμα.

Αν ρωτάτε γιατί ο κόσμος περπατάει στην άσφαλτο με κίνδυνο ατυχήματος, απλά θα σας πληροφορήσουμε ότι δεν έχουν πεζοδρόμια οι περισσότεροι δρόμοι.Οι πειραματισμοί των τοπικών Αρχόντων σε συνεργασία με την Τροχαία, με τις συχνές αλλαγές κατεύθυνσης των δρόμων, έχουν φέρει σε απόγνωση τους οδηγούς τους μπερδεύουν και δημιουργείτε το έλα να δεις.


Μήπως θα έπρεπε ο κατά τα άλλα άξιος Νομάρχης μας να αναθέσει σε κάποιο ειδικό γραφείο Συγκοινωνιολόγων την μελέτη και επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Κέρκυρας;

Διότι δεν αρκεί η καλή πρόθεση, προϋποθέτει γνώση και εμπειρία αυτό το θέμα και ουδεμία σχέση έχει με την Δημοσιογραφική Ιδιότητα του κ. Νομάρχη. Το κυκλοφοριακό αλαλούμ της Πόλης δεν υποβαθμίζει μόνον την ποιότητα Ζωής των κατοίκων της, αλλά αποθαρρύνει και την προσέλευση του Λαού της υπαίθρου στο κέντρο της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου και το μαρασμό των εμπορικών καταστημάτων.

Οι απελπιστικές κυκλοφοριακές συνθήκες και η έλλειψη παρκιν οδηγούν τους καταναλωτές στα μεγάλα υπερκαταστήματα που κατά πλειοψηφία λειτουργούν εκτός του κέντρου της Κέρκυρας. Ας αντιληφθούμε όλοι ότι τα χρήματα μας αντί να μένουν στον τόπο μας φεύγουν για τα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών που μας έχουν τρελάνει στην ακρίβεια.