Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ZHTΩ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ


Ακόμα δεν πρόλαβε να καθίσει στις κυβερνητικές πολυθρόνες η λαοπρόβλητη. Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έβαλε σε εφαρμογή την παλιά προσφιλή της συνταγή της σκληρής λιτότητας την οποία είχε επιβάλει και τότε στο Λαό ολόκληρη την εικοσαετία που ήταν κυβέρνηση της χώρας.

Ο ψηφοφόρος ξέχασε δυστυχώς τις θυσίες και το σφίξιμο του ζωναριού που μας επέβαλαν όλες οι Πασοκικές Κυβερνήσεις και οι τότε μαθητευόμενοι Μάγοι της οικονομίας για να βγούμε από το τούνελ του Δημόσιου χρέους.

Ο αείμνηστος Ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ έλεγε στους Έλληνες να κάνουν λίγο υπομονή μέχρι να φανεί το φως στο «τούνελ», γιατί τότε θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια. Το αποτέλεσμα είναι σε όλους γνωστό και ειδικά στους μεγαλύτερους που έζησαν στο πετσί τους «τα κατορθώματα» του πράσινου ήλιου.Τα χρυσά κουτάλια έγιναν πραγματικότητα όχι βέβαια για το Λαό, αλλά για τα «παιδιά με τα ζιβάγκο» που έκαναν περιουσίες με βίλες και πισίνες, με καταθέσεις σε ξένες Τράπεζες, με διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία του εξωτερικού. Αυτοί οι κύριοι, που ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους δεν γνώριζε, όπως έλεγε τότε ο κ. Κατσιφάρας, σήμερα είναι πάμπλουτοι ενώ ο Λαός πεινάει.


Τώρα το ΠΑΣΟΚ με την προτροπή του κ. Πάγκαλου αντικατέστησε τον πράσινο  ήλιο και τα πράσινα άλογα με την πράσινη ανάπτυξη. Ο καλός Θεός ας βάλει το χέρι του γιατί ποιος ξέρει ακόμα τι μας περιμένει . . .