Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Νέο Χαράτσι στα Σαραβαλάκια της Φτωχολογιάς


Καθημερινά σε όλους τους τόνους διατυμπανίζει η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι είναι υπέρ των φτωχών και αδυνάτων οικονομικά Λαϊκών στρωμάτων. Ξεκίνησε μάλιστα να δώσει και το βοήθημα κοινωνικής αλληλεγγύης που τα πεντακόσια ευρω, στο δρόμο έγιναν τριακόσια για την πλειονότητα του κόσμου που θα τα πάρει. Πριν τα πάρουμε στα χέρια μας η Κυβέρνηση τα ξαναπαίρνει πίσω με την αύξηση στα τσιγάρα, μέχρι δε να πάρουμε τη δεύτερη δόση θα έχει εισπράξει πολλά περισσότερα από τα ποτά, τα τσιγάρα και τη βενζίνη.

Η «πονόψυχη» Κυβέρνηση αύξησε τα τέλη κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκίνητων που ασφαλώς δεν τα έχουν οι ίδιοι, ούτε οι έχοντες και οι κατέχοντες. Ο κάθε φτωχός βιοπαλαιστής μη έχοντας τον τρόπο να αλλάξει αυτοκίνητο, διατηρεί το σαραβαλάκι του αφού τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ανύπαρκτα ειδικά στην Επαρχία και στα Νησιά μας. Με την δικαιολογία της ρύπανσης, της πράσινης ανάπτυξης και του πράσινου ήλιου, τα αρπάζουν πάλι από τους φτωχούς.


Χρόνια τώρα βαρέθηκε ο κόσμος τη φορομπηχτική αυτή πολιτική των μεταπολιτευτικών Κυβερνήσεων  oι θυσίες που έκανε και κάνει ο Λαός κανένα αποτέλεσμα δεν είχαν. Οι εθνοπατέρες μας κατάντησαν την Ελλάδα αναξιόπιστη και φτωχό συγγενή της Ευρώπης, τον δε περήφανο Έλληνα να σκύβει το κεφάλι σαν ζητιάνος, για τριακόσια ευρω με δόσεις.

Λένε ότι τα λεφτά που εισπράττουν από τα κυκλοφοριακά τέλη, τα διαθέτουν για τους δρόμους. Εδώ στην Κέρκυρα όχι καινούργιους δρόμους, αλλά ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι δυο εθνικές που έκανε ο Παπαδόπουλος πριν από 40 χρόνια. Αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης των δρόμων είναι τα συχνά ατυχήματα τα δεκάδες καντηλάκια και οι μαυροφορεμένες Μανάδες στο Νησί μας.