Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΑΥΞΗΣΕΙΣ . . . ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Παρά την εξαγγελθείσα φιλολαϊκή πολιτική που διατυμπάνιζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ άρχισε ήδη της αυξήσεις σε ποτά τσιγάρα και βενζίνη. Προφανώς η νέα Κυβέρνηση θέλει να μας προστατέψει από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και της κατανάλωσης οινοπνεύματος.Μπορεί όμως οι Μάγοι της οικονομίας να σκέφτηκαν ότι τα 20 – 30 λεπτά που έδωσαν σαν αύξηση σε μισθούς και συντάξεις να τα πάρουν πάλι με την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα. Όσο για την αύξηση της βενζίνης προσπαθούν να στρέψουν το Λαό στα ανύπαρχτα (ειδικά στην επαρχία), μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακούσαμε από επίσημα Υπουργικά χείλη, ότι η βενζίνη είναι φτηνή στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ξέχασε όμως επιμελώς να αναφέρει ότι Μισθοί και Συντάξεις στην Ελλάδα είναι για κλάματα.Είναι βλακωδώς απαράδεχτες τέτοιου είδους συγκρίσεις, γιατί υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων. Tα τρόφιμα είναι κατά πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα με τους Μισθούς πείνας από ότι στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη που οι αμοιβές των εργαζομένων είναι σαφώς μεγαλύτερες.


Ας σταματήσει λοιπόν η «καραμέλα» αυτή των Κυβερνώντων γιατί η περίοδος των εκατό ημερών όπου ναναι θα τελειώσει και το άδειο στομάχι είναι πολύ κακός Σύμβουλος.