Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Αρνητικός στη Δημιουργία Σχολείου ο Δήμαρχος Παρελίων


Πρόταση για τον προγραμματισμό της δημιουργίας Δημοτικού Σχολείου κατέθεσε ο κ. Σπύρος Ριγγας στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην υπόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Παρελίων τις 26 Οκτωβρίου 2009. Συγκεκριμένα η πρόταση αφορούσε τις180 εργατικές κατοικίες που χτίζονται στην περιοχή του Αι Γιάννη απέναντι από το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ακουαλαντ.

Η εργατική Εστία σωστά προέβλεψε και παρεχώρησε εντός του συγκροτήματος οικόπεδο για την ανέγερση σχολείου, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι το υπάρχον Δημοτικό Σχολείο δεν επαρκεί ούτε σήμερα να στεγάσει τους μικρούς μαθητές. Ο Δήμαρχος κ. Κροκίδης στην τοποθέτησή του εξέπληξε τους πάντες λέγοντας ότι, « Για τον προγραμματισμό του Σχολείου πρέπει να περιμένουμε να εγκατασταθούν οι δικαιούχοι των κατοικιών διότι μπορεί να είναι άτεκνοι, η υπερήλικες ».


Τα μειδιάματα των Δημοτικών Συμβούλων και των παρευρισκόμενων Δημοτών σταμάτησαν από την αντίδραση του κ. Ρίγγα ο οποίος απεχώρησε λέγοντας «αυτή δεν είναι λογική προγραμματισμού κ. Δήμαρχε». Η ανταπάντηση του κ. Κροκίδη δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα να ερμηνευτεί. Είπε επί λέξη « Για να γίνει συζήτηση πρέπει να υπάρχει ειδική σχέση ». Είναι γεγονός ότι από καιρό έχουν ψυχραθεί οι σχέσεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σπύρου Ρίγγα με τον Δήμαρχο. Αιτία είναι ο τρόπος Διαχείρισης του Δήμου από τους εξ απορρήτων μυστικοσυμβούλους του Δημάρχου. Επίσης είναι και τα πολλά παράπονα των κατοίκων για την ανυπαρξία έργων στα Δημοτικά Διαμερίσματα εκτός δυο τριών εξαιρέσεων με μικροεπεμβάσεις.

Ο κ. Ρίγγας δέχεται τα πυρά των συνδημοτών του, διότι είναι εκείνος που γνώρισε στο κοινό και παρουσίασε τον μέχρι τότε παντελώς άγνωστο και σημερινό Δήμαρχο κ. Κροκίδη. Οι ευθύνες που ο κόσμος καταλογίζει στον κ. Ρίγγα για το χάλι του Δήμου είναι τεράστιες και η προτροπή μεγάλης μερίδας των κατοίκων, είναι να παραιτηθεί.