Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

EΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ....ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Την Κυριακή το βράδυ 15 Νοεμβρίου 2009 ακούσαμε από το κρατικό κανάλι στις ειδήσεις των εννιά, ότι δεκάδες νεκροί και τραυματίες έπεσαν στην πύλη του Πολυτεχνείου όταν το τανκ γκρέμιζε την σιδερένια καγκελόπορτα του Ιστορικού Ιδρύματος. Η «αμαρτωλή» κρατική τηλεόραση που ακόμα και οι λαχανόκηποι πληρώνουν το μηνιαίο χαράτσι της, πρέπει να αντιληφθεί ότι τις εκπομπές της, εκτός από τα λάχανα τις βλέπουν και Άνθρωποι που έζησαν το έπος του Πολυτεχνείου γιατί ήταν παρόντες.

Καταγράφοντας την προσωπική μου εμπειρία την δεδομένη στιγμή του γκρεμίσματος της πύλης έγιναν οι εξής κινήσεις : Ανακοίνωσαν στα μεγάφωνα οι έχοντες το πρόσταγμα τι θα επακολουθούσε και διέταζαν τους φοιτητές που ήταν κρεμασμένοι σαν σταφύλια επάνω στην καγκελόπορτα να απομακρυνθούν από αυτήν εντός δέκα λεπτών. Κανένας δεν κουνήθηκε από την θέση του, ζητωκραύγαζαν και έλεγαν : «Είμαστε αδέρφια σας, Μη μας χτυπάτε». Με αργές κινήσεις το βαρύ πολεμικό άρμα άρχισε να κάνει μανούβρες μπρος - πίσω για να έρθει σε ευθεία γραμμή με την πύλη.


Η πρώτη προσπάθεια της παραβίασης στάθηκε άκαρπη, είτε από αδεξιότητα του φαντάρου είτε ηθελημένα. Οι ερπύστριες μόλις ακούμπησαν την καγκελόπορτα το άρμα έκανε πίσω. Τα παιδιά που δεν ήταν μόνον φοιτητές αλλά και εργάτες από την Ελευσίνα απομακρύνθηκαν πετώντας ξύλα και πέτρες. Πίσω από την πύλη έμειναν μόνον τρία ( 3 ) μαύρα αυτοκίνητα τα οποία έφραζαν την είσοδο. Το ένα εξ αυτών, το οποίο ήταν μάρκας Μερσεντές 180 καμπουρωτό βρισκόταν πίσω από την αριστερή μαρμάρινη κολώνα, την οποία γκρέμισε το άρμα με την δεύτερη προσπάθεια.

Όσοι είμαστε εκεί την Ιστορική εκείνη στιγμή μετρήσαμε ακόμα και τις πλάκες μαρμάρου που αποτελούσαν την κολώνα. Γιατί δεν είδαμε τους νεκρούς και τους τραυματίες που βλέπουν ακόμα και σήμερα εκείνοι που καπηλεύτηκαν το Πολυτεχνείο και το εξαργύρωσαν με την πολιτική τους αναρρίχηση σε θέσεις και αξιώματα ;

Αγαναχτισμένος για τα ψέματα και τα « δάκρυα » των πολιτικών και για τους καραγκιόζηδες που παραποιούν την Ιστορία παραπλανώντας τα νέα παιδιά, ο αείμνηστος Γεώργιος ΚΑΨΑΛΗΣ  έκδοτης της εφημερίδας «ΣΤΟΧΟΣ» δημοσίευε όσο ζούσε, το παρακάτω ερώτημα :

Θέλεις 100.000.000 δραχμές ; Εκατό εκατομμύρια δραχμές θα εισπράξει όποιος αποδείξει τα εξής :

1) ότι στο χώρο του Πολυτεχνείου σκοτώθηκε έστω και ένα άτομο.

2) ότι σκοτώθηκε έστω και ένας φοιτητής μέσα στο Πολυτεχνείο η έξω από αυτό.

3) ότι οι νεκροί ήταν παραπάνω από αυτούς που διαπίστωσε ο εφέτης που έκανε τις ανακρίσεις.

Μην χάσεις την ευκαιρία. Βρες στοιχεία για κάποια από τις τρεις περιπτώσεις και έλα να εισπράξεις τα εκατό εκατομμύρια. ( εφημερίδα «στόχος» Κολοκοτρώνη 15 Αθήνα τηλ. 3259087 – 88 ). 

Το παραπάνω ερώτημα πρόκληση, αναδημοσιεύτηκε και στην δική μας εφημερίδα «Λαός και Εξουσία» τον Νοέμβριο μήνα του 1986 χωρίς ποτέ, ούτε εδώ στην Κέρκυρα να παρουσιαστεί κάποιος με στοιχεία και να γίνει εκατομμυριούχος.