Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

H Αντινομάρχης κ.Υδραίου Ευχήθηκε να γίνουμε Αλογόμυγες


Στο χωριό Τεμπλόνι της Κέρκυρας, όπως όλοι γνωρίζουν υπάρχει το αίσχος της Χωματερής που το έχουν ονομάσει «κύτταρο». Τα σκουπίδια ακάλυπτα υψώνονται προς τον ουρανό 60 – 70 μέτρα και τα μαύρα ζουμιά ποτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Ο Σύνδεσμος καθαριότητος για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, αρνείται να προχωρήσει σε μια σύγχρονη λύση του προβλήματος και οι κάτοικοι της περιοχής αργοπεθαίνουν. Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε ο ένας από τους δυο Συλλόγους του χωριού, τίμησε με την παρουσία της η Αντινομαρχης της Κέρκυρας κυρία Υδραίου, η οποία τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τους αγώνες τους για την απομάκρυνση της χωματερής από τα σπίτια τους. Επίσης τους παρότρυνε να «Γίνουν Αλογόμυγες» να την τσιμπάνε, για την καλύτερη επίλυση του προβλήματος που έχει κάνει ανυπόφορη τη ζωή τους.


Η άκομψη όσο και πρωτότυπη παρότρυνση της αξιότιμης κυρίας να γίνουμε αλογόμυγες προκάλεσε τα μειδιάματα και την αμηχανία των παρευρισκομένων. Προϊδέασε όμως και την πορεία ανάπτυξης των υποδομών που θα έχει το Νησί μας, όσο παραμείνει ακόμα στην Νομαρχία. Περιμέναμε από την κ. Υδραίου να διαχωρίσει την θέση της από το έγκλημα που συντελείται κατά της Ζωής μας και του περιβάλλοντος. Έστω να πει δυο λέξεις αντάξιες του πλουσίου βιογραφικού σημειώματος που την συνοδεύει. Ομολογουμένως (όταν εξελέγη), είχαν αναπτερωθεί πολλές ελπίδες όλων των Κερκυραίων για κάτι το καλύτερο σε τούτο το Νησί.


Τώρα πρέπει η κ. Αντινομαρχης να επισκεφθεί και να δώσει την ίδια ευχή και στον άλλο Σύλλογο του Χωριού, διότι έχουμε δει πολλές φορές την Πόλη μας πλημμυρισμένη από τη μπόχα και χρυσόμυγες να περιφέρονται στους σωρούς των σκουπιδιών, λόγω του κλεισίματος της χωματερής.