Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Σήριαλ Κατάντησε το Έργο της Λαϊκής Αγοράς


Έκπληκτοι οι Κερκυραίοι Πολίτες παρακολουθούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την αντιπαράθεση του Δήμου Κερκυραίων με τον εργολάβο που ανέλαβε να κατασκευάσει μια σύγχρονη Λαϊκή Αγορά σε τούτο το εγκαταλειμμένο Νησί. Ενώ η σύμβαση του έργου έχει εκπνεύσει από τον περασμένο Οκτώβριο και έπρεπε να είχε παραδοθεί, ο εργολάβος συνεχίζει κάποιες εργασίες ισχυριζόμενος ότι έχει προφορική ανάθεση. Απαιτεί νέα σύμβαση με το Δήμο καθώς και τα χρήματα που του οφείλουν.


Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «έπεσαν οι μάσκες και τα χαλκεία». Τι εννοούσε άραγε; Στη συνέχεια ο Δήμος Κερκυραίων έκανε ρεσάλτο και μπήκε στον περιφραγμένο χώρο του έργου σπάζοντας τα λουκέτα για να κάνει λέει, επιμέτρηση των εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί και η κωμικοτραγική αυτή κατάσταση μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με εκατέρωθεν υπαινιγμούς και απειλές για μηνύσεις. Το ερώτημα είναι: Τι ανάγκασε τους Δημοτικούς Άρχοντες να κάνουν τους πειρατές; Γιατί τα βρήκαν με τον εργολάβο που ήταν το «αγαπημένο τους παιδί;».


Η Δημόσια αυτή αντιπαράθεση, Δήμου και εργολάβου «μου χρωστάς δεν σου χρωστάω» εκθέτει τους Δημοτικούς Άρχοντες. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Ο Δήμος δεν είναι μπακάλικο.Βέβαια η Δικαιοσύνη θα βρει κάποια άκρη, όμως η χρίση της Λαϊκής Αγοράς είναι άγνωστο πόσο θα καθυστερήσει. Είναι απαράδεχτο οι επισκέπτες του Νησιού μας να ξαναδούν πάλι φέτος βρομόνερα να κυλάνε στο δρόμο και την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στα τείχη του φρουρίου.