Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Γιατί Σιωπά η Νομαρχία της Κέρκυρας ;

Κάθε μέρα ακούμε από ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νησιού μας να κατηγορούν τον Νομάρχη για ρουσφέτια που αφορούν προσλήψεις φίλων του και παιδιών των υπαλλήλων της Νομαρχίας. Επίσης διακωμωδείται η προνομιακή μεταχείριση του μεγαλοεργολάβου της Κέρκυρας ο οποίος μονίμως αναλαμβάνει τα Δημόσια έργα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι εκπομπές τα έργα που αναλαμβάνει ο πανέξυπνος Επιχειρηματίας δεν τηρούνε τις προδιαγραφές και είναι αναμφίβολου ποιότητος. Ξεπερνάνε δε, κατά πολύ το αρχικό προβλεπόμενο κόστος.

Για να αποδείξει ο Δημοσιογράφος την προνομιακή μεταχείριση του εν λόγο εργολάβου από την Νομαρχία και την Περιφέρεια έφερε σαν παράδειγμα την μονάδα παραγωγής ασφάλτου που από χρόνια διατηρούσε στην περιοχή Καρουμπάτικα. Αυτήν την παλιά Μονάδα, μέσα σε τρεις μέρες την βάφτισαν σε καινούργια και πήρε επιδότηση κάποιες χιλιάδες ευρω.Η Αντινομάρχης κ. Υδραίου δήλωσε ότι δεν υπήρχε ποτέ παλιά Μονάδα. Η προκλητική αυτή ενέργεια εξόργισε τους κατοίκους της γύρω περιοχής, γιατί χρόνια τώρα τους πνίγουν οι καπνοί και οι αναθυμιάσεις από την κατεργασία της πίσσας. Έχουν προσφύγει δε, στο Συμβούλιο Επικρατείας.


Έχει υποχρέωση ο κ. Πουλημένος, ο οποίος εξελέγη Νομάρχης της Κέρκυρας, με σημαία του την πλήρη Διαφάνεια να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των Ραδιοφωνικών Σταθμών και να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, να μάθουμε επιτέλους τι συμβαίνει. Είναι απαράδεχτο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μιλάνε για «Μεγάλο Φαγοπότι» και η Νομαρχία να σιωπά. Μπορεί ο πάμπλουτος εργολάβος να έχει το «κοκαλάκι της νυχτερίδας», οπότε τι θα μπορούσε να κάνει η Νομαρχία σε μια τέτοια περίπτωση;