Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ανησυχούν για τις Καρέκλες τους οι Τοπικοί μας Άρχοντες


Οι προθέσεις της Κυβέρνησης να καταργήσει τον πολυδιαφημισμένο «Καποδίστρια» και να μειώσει τους Δήμους, έφερε φόβο και αναστάτωση στους Τοπικούς μας Άρχοντες. Μιλάνε και χαρακτηρίζουν εγκληματική πράξη την συνένωση των Δήμων. Προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους και να βολευτούν όλοι, αδιαφορώντας για τα προβλήματα και την σημερινή κατάντια του Νησιού μας. Η Κέρκυρα όμως δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να τους συντηρεί, ούτε την ενδιαφέρουν οι προσωπικές τους επιδιώξεις που είναι τα «τυχερά» και οι αποζημιώσεις τους. Αρχίζει σε λίγο η Τουριστική Περίοδος χωρίς να μπορούν να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο που θα βελτιώσει την εικόνα της Κέρκυρας.

Το αεροδρόμιο παραμένει με σοβαρές ελλείψεις, η όψη του λιμανιού είναι απογοητευτική και οι δρόμοι έχουν τα χάλια τους με διάσπαρτα τα καντηλάκια από τον άδικο χαμό συνανθρώπων μας.Θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν, όλοι εκείνοι που θα διεκδικήσουν αξιώματα στις προσεχείς εκλογές, ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τα λόγια, τα συνθήματα και τις απραγματοποίητες υποσχέσεις.


Η Κέρκυρα χρειάζεται Τοπικούς Άρχοντες με ήθος και λεβεντιά, που να έχουν ενδιαφέρον και μεράκι για τούτο το Νησί. Ο Κερκυραϊκός Λαός έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα τον υπηρετήσουν και θα του δώσουν όραμα και ελπίδα για να ξεπεράσει τα σημερινά του αδιέξοδα. Πρέπει να επιλεγούν Τοπικοί Άρχοντες που δεν θα γονατίζουν στα εργολαβικά συμφέροντα που δημιούργησαν και συντηρούν το αίσχος της χωματερής του Τεμπλονίου και της κατασκευής των δρόμων της ντροπής. Διαφορετικά οι πληγές της Κέρκυρας θα μένουν ανοιχτές.

Η έλλειψη υποδομών, η δίωρη ταλαιπωρία από Ηγουμενίτσα το κυκλοφοριακό, το ανύπαρκτο σύστημα Υγείας θα αποθαρρύνουν και τους λιγοστούς επισκέπτες μας. Η ανεργία και η φτώχεια θα διαλύσουν την Κερκυραϊκή Κοινωνία. Τα δε πορτοφόλια πέντε δέκα ανθρώπων θα φουσκώνουν όλο και περισσότερο.