Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Το Αλαλούμ των Αποδείξεων


Λοιπόν, αυτοί οι Άνθρωποι έχουνε μεγάλη πλάκα – και ας θέλουνε να τους παίρνεις στα σοβαρά – όταν ζητάνε «Λαϊκή Συμμετοχή» για την στήριξη της Οικονομίας του Κράτους. Και αυτό το λέω όχι για τα ασύστολα έξοδα τους όχι για την πολυτελή ζωή τους ούτε για τα προκλητικά προνόμια τους. Αλλά για το φόβο που διασπείρουν στο Λαό καθημερινά με τις εξαγγελίες τους. Βολεμένοι οι ίδιοι και τα σόγια τους δεν άφησαν το Λαό χρονιάρες μέρες να φάει «γλυκό ψωμί».

Ο χαμογελαστός Υπουργός της Οικονομίας προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αλαλούμ στον απλό Έλληνα φορολογούμενο. Ο πρωινός υπερασπιστής του Λαού κ. Αυτιάς κάνει εντατικά μαθήματα Λογιστικής από το γυαλί στις γριούλες για να μάθουν πως θα καταγράφουν και θα αρχειοθετούν τις αποδείξεις κάθε βράδυ σε ένα τετράδιο. Την κωμικοτραγική αυτή κατάσταση μόνον ένας Λαζόπουλος μπορεί να αποτυπώσει. Η Κυβέρνηση αντί να μεταφέρει τις ευθύνες της στον κάθε άσχετο και βασανισμένο πολίτη, θα μπορούσε να ψηφίσει έναν σκληρό νόμο, ο οποίος θα αφορούσε και θα τιμωρούσε αυστηρά τον κάθε επαγγελματία που δεν θα έκοβε αποδείξεις.



Το μέτρο της περισυλλογής αποδείξεων, θα αποτύχει παταγωδώς στην Ελληνική πραγματικότητα. Διότι τα καταστήματα θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν προσφέροντας κέρδος στον καταναλωτή πολύ μεγαλύτερο από αυτόν της φοροαπαλλαγής που προσφέρει το Κράτος. Είναι ανάγκη η Κυβέρνηση να ανακτήσει την ψυχραιμία της, έχει ανοίξει πολλαπλά μέτωπα και έχει διαλύσει την ψυχολογία του Λαού. Καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει και να μακροημερεύσει μόνον με φοροεισπραχτηκά μέτρα, θα τα αρπάξει μια φορά. Η ανάπτυξη είναι εκείνη που θα την βγάλει από τα αδιέξοδα.