Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Πέθανε Αβοήθητος 1500 μέτρα από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας


Το ξεχαρβαλωμένο Σύστημα Υγείας και η έλλειψη προσωπικού που έχουν παγιωθεί στο Νησί μας έστειλαν στο θάνατο έναν ακόμα Συμπολίτη μας. Συγκεκριμένα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο σαραντάχρονος πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Παρελιων οδηγώντας το αυτοκίνητο του, ένοιωσε δυσφορία και σταμάτησε στο ύψος του Βιολογικού ( Εμπορικό Κέντρο ) Κέρκυρας. Άνοιξε της πόρτες του αυτοκινήτου και τηλεφώνησε στο Νοσοκομείο μας ζητώντας βοήθεια.

Η παρουσία του περιπολικού της Αστυνομίας εμπόδισε την μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο από Ιδιώτη. Ο άτυχος άνδρας ήπιε λίγο νερό που του πρόσφεραν και καρτερούσε επί 45 λεπτά με το κεφάλι του ακουμπισμένο στον ώμο φίλου του. Όμως το ασθενοφόρο της «Τουριστικής» Κέρκυρας ως συνήθως καθυστέρησε, χρειάστηκε τρία τέταρτα για να έρθει μια ανάσα από το Νοσοκομείο στον τόπο του περιστατικού. Η αλήθεια είναι ότι ήρθε. . . Ήρθε και πήρε το Νεκρό.

Tο ατυχές περιστατικό δεν είναι το πρώτο, ούτε θα είναι το τελευταίο, μέχρι τούτο το Ανάλγητο Κράτος να βάλει σαν προτεραιότητα την Υγεία του Πολίτη. Οι 300 «υπηρέτες του Λαού» έχουν μονίμως έξω από τη Βουλή ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο με Γιατρούς και Μηχανήματα, μη μας πάθουν τίποτα και ορφανέψει η Ελλάδα, χωρίς κάποιον από την κάστα τους.

Σε τούτο το ξεχασμένο Νησί που τα κυκλώματα και τα συμφέροντα κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα του Πολίτη, εξαναγκάζουν τους Κερκυραίους μέσα σε τραγικές συνθήκες να πάρουν τον Άνθρωπο τους νεκρό στα Γιάννενα και να τον ξαναφέρουν στην Κέρκυρα. Πρέπει να ντρέπονται υπουργοί, βουλευτές και τοπικοί Άρχοντες για τούτη την κατάντια.