Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Στον αέρα η 6η δόση..Αρχίσαμε πάλι τα ίδια


Του Βασίλη Τσεκουρα

Ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε το τι έκανε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προ εβδομαδος.
Ο λόγος; Συμφωνήθηκε ολα να περνούν απο τα χέρια του προσωρινού μηχανισμού στήριξης, του EFSF. Το πρόβλημα είναι στο ότι αυτός ο μηχανισμός δεν είναι έτοιμος να πράξει τα συμφωνηθέντα! Έτσι, η 6η δόση φαίνεται να βρίσκεται στον αέρα. (Εμείς ακόμα περιμένουμε επισημη ενημέρωση για την 5η δόση που όπως μάθαμε απο ανεπίσημες πηγές, εκταμιευθηκε(;) κακην κακώς και ολα τα λεφτά πήγαν για δάνεια και τόκους και φυσικά όχι σε μισθούς και συντάξεις).
Το ΔΝΤ αρχίζει και αντιδρά για τις δόσεις προς την Ελλάδα και ο EFSF είναι σε νηπιακο στάδιο για την 6η που είναι στην ουσία η 1η του νέου δανείου, αλλα Ιταλία και Ισπανία αρχίζουν και αντιστέκονται σε ο,τι αφορά τη συμμετοχή τους στο ελληνικό προγραμμα, αφού δανείζονται με ακριβότερο επιτόκιο απο αυτο που δανείσουν σε εμάς.
Έτσι, τα σενάρια – λύσεις είναι δυο: εισαγωγή της Κίνας στην αγορά ελληνικών ομολόγων (κάτι το οποίο είχε αρνηθεί κατηγορηματικά η κυβέρνηση πριν απο την πρώτη δανειακη σύμβαση όπως έχει ξαναγράψει το ΟΛΎΜΠΙΑ) η να τρέξει ξανά στους τοκογλυφους με “κωδική ονομασία” Γερμανία, Γαλλία. Ίσως και Ολλανδία.
Κατα τ’αλλα ο Παπανδρέου και τα στελέχη του βγήκαν να πανηγυρίσουν την λύση(;) της Ευρώπης, προκειμένου να φανεί ως σωτηρία για να μπορέσουν και οι “κακομοιροι” βουλευτές και Υπουργοί να πανε σε καμία παραλία χωρίς να φάνε γιουχαρε απο πολίτες.
Φευ όμως! Ο Σεπτέμβρης κοντοζυγωνει και να δούμε τι θα γίνει όταν πουν στον κόσμο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα γιατί η υλοποίηση της “απόφασης – σωτηρίας” θα αργήσει και η 6η δόση είναι στον αέρα!
Γι’ αυτο ακριβώς την Παρασκευή είχαμε έκτακτη σύσκεψη Βενιζέλου – τροικα, η οποία και ζητά μια αποκρατικοποίηση τουλάχιστον μέχρι τέλος του καλοκαιριού.

Επειδή ο αριθμός των δόσεων ξεκινά απο το 1, θα αρχίσουμε να κάνουμε copy paste τους παλαιότερους τίτλους για τις δόσεις αφού και όλες οι επόμενες μέχρι να τις πάρουμε θα μας λένε ότι είναι στον αέρα.