Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αρχισαν τα οργανα κατα των βουλευτών που ψηφισαν μνημόνιο 2

Οι επιθέσεις εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται αμείωτες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Χθες ήταν η σειρά του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκ. Ξυνίδη να αποδοκιμαστεί έντονα στην εκλογική του περιφέρεια, την Ξάνθη.

Εργαζόμενοι της ΕΒΟ εναντίον Γ. Κουτσούκου στην Πάτρα Στα Τρίκαλα η Σούλα Μερεντίτη εκδιώχθηκε βίαια από στούντιο τοπικού καναλιού. Στην Πάτρα οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ τα «έψαλαν» στους Γ. Κουτσούκο και Απ. Κατσιφάρα.

* ΞΑΝΘΗ: Με χαρακτηρισμούς όπως «πουλημένε», 40-50 αγανακτισμένοι «υποδέχτηκαν θερμά» τον αν. υπουργό Περιφ. Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη στο Επιμελητήριο Ξάνθης, όπου θα συμμετείχε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος για την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης.

«Δεν έκανες τίποτα για την Ξάνθη την εποχή που ήσουν πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και δεν κάνεις τίποτα και τώρα ως αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης». Επίσης, φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του Μνημονίου.

Αλλά και εκείνος -παρά τις συστάσεις των αστυνομικών αρχών- επέλεξε να περάσει μπροστά από τους «αγανακτισμένους», κινήθηκε μέσα από τον κύριο όγκο και όχι από τη δίοδο που είχαν προετοιμάσει οι αστυνομικοί.

* ΤΡΙΚΑΛΑ: «Ντου» σε τοπικό κανάλι στα Τρίκαλα έκαναν χθες γύρω στις 4 μ.μ. οι «αγανακτισμένοι» του νομού την ώρα που παραχωρούσε συνέντευξη η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, διακόπτοντας τη συνέντευξη. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία, η χούντα δεν σταμάτησε το '73», «Αλήτες -ρουφιάνοι - πολιτικοί», «Κλέφτες, κλέφτες» «Λες ψέματα εσύ και το ΠΑΣΟΚ». Οι διαδηλωτές την προέτρεψαν να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει από τα Τρίκαλα.

Η βουλευτής φυγαδεύτηκε από το στούντιο και τον τηλεοπτικό σταθμό, συνοδευόμενη από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Σαριγγαλάς, εκπρόσωπος της ομάδας των «αγανακτισμένων», διάβασε κείμενο με τις θέσεις τους.

Μιλώντας η κ. Μερεντίτη στο κεντρικό δελτίο του «Αλτερ» δήλωσε ότι στην ομάδα των «αγανακτισμένων» συμμετείχε και η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

* ΑΡΤΑ: Στην Αρτα χθες κυκλοφόρησε αφίσα που έφερε τις φωτογραφίες των «ανεπιθύμητων» δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη και Παύλου Στασινού, όπως και του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Παπασιώζου. Και οι τρεις χαρακτηρίζονται ανεπιθύμητοι από τους «αγανακτισμένους» της πόλης που την υπογράφουν!

**ΠΑΤΡΑ: Σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε χθες το πρωί, μπροστά από το ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο», ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και συγκεντρωμένους εργαζομένους στην ΕΒΟ Αιγίου. Οι εργαζόμενοι θέλησαν να μπουν στο χώρο της εκδήλωσης που πραγματοποιούνταν παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου, όμως οι αστυνομικοί τους απώθησαν.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας βγήκε εκτός συνεδριακού κέντρου για να τους συναντήσει και να μιλήσει μαζί τους, εκείνοι όμως του επιτέθηκαν φραστικά. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν.