Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αναξιίπιστα τα τοπικά γκάλοπ ?. Ο Αθηναικός τύπος για Καλούδη εχει αλλα στοιχεία?

Αναδημοσίευση απο http://www.corfupress.com/bulletin/
Διαφορετική άποψη από εκείνη που είχαν τα γκάλοπ των προηγουμένων ημερών εκφράζουν με σημερινά τους δημοσιεύματα οι περισσότερες των αθηναϊκών εφημερίδων, προβλέποντας προβάδισμα του “αντάρτη” Γ. Καλούδη για την ΠΙΝ και κάνοντας λόγο για γύρισμα της πλάτης στα κομματικά ψηφοδέλτια. Μερικές από τις ευρύτερης πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες φέρουν σήμερα με δημοσιεύματά τους το ψηφοδέλτιο Καλούδη να διεκδικεί με αξιώσεις την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θεωρώντας τουλάχιστον σίγουρη την συμμετοχή του στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Φαβορί οι αριστεροί και οι ανεξάρτητοι

Σύμφωνα με τον πανελλαδικό τύπο οι πολίτες φαίνεται να γυρνούν την πλάτη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, οι επίσημοι υποψήφιοι του οποίου μάλλον πληρώνουν την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης. Εν μέσω κρίσης μάλιστα η επιλογή γενικεύεται και οι υποψήφιοι της αριστεράς καθώς και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι προβάλλουν ως φαβορί για να στείλουν οι πολίτες το μήνυμά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο “αντιμνημονιακός” Γ. Δημαράς ο οποίος επιδεικνύει εξαιρετική δυναμική στην περιφέρεια Αττικής και ο οποίος φαίνεται να προβάλλει αξιώσεις για θέση στον δεύτερο γύρο.


Ελευθεροτυπία: Ιδιαίτερη δυναμική Καλούδη



Σε εκτενές δημοσίευμά της η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” (24/10/2010) τονίζει: “Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ιδιαίτερη δυναμική λαμβάνει η υποψηφιότητα του Γ. Καλούδη, ο οποίος παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να κατέβει απέναντι στον Ηλ. Μπεριάτο, που υπέδειξε το κόμμα”.Το παραπάνω απόσπασμα χρησιμοποιεί ως παράδειγμα η εφημερίδα προκειμένου να καταλήξει: “Οι δημοσκόποι μοιάζουν να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, καθώς η εξίσωση που θα καθορίσει τις επιλογές του πολίτη έχει πολλές μεταβλητές. Και αυτές, τελούν υπό διαμόρφωση μέχρι και την τελευταία στιγμή”.

Μακεδονία: Η επιλογή Μπεριάτου υποδεέστερη εκείνης του Καλούδη

Υπό τον τίτλο “μειώνονται για το ΠΑΣΟΚ οι σίγουρες περιφέρειες” η εφημερίδα Μακεδονία στο σημερινό της φύλλο αναφέρει ότι ο κίνδυνος ήττας του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές οφείλεται όχι μόνο στο μνημόνιο αλλά και σε σειρά λαθών σε πρόσωπα, υποψήφιους και χειρισμούς. Υποστηρίζει ότι στις χαμένες περιφέρειες υπολογίζουν στο κυβερνών κόμμα το Ιόνιο και συνεχίζει: “Λάθος επιλογή χρεώνουν στην Ιπποκράτους και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η υποψηφιότητα του Κεφαλλονίτη Ηλία Μπεριάτου κρίνεται υποδεέστερη αυτής του ανεξάρτητου Κερκυραίου Γιώργου Καλούδη. Εκ των υστέρων εκτιμάται ότι έπρεπε να ασκηθούν μεγαλύτερες πιέσεις στην Άντζελα Γκερέκου”.


Βήμα: Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί χαμένη την περιφέρεια Ιονίου

Το σημερινό “Βήμα” τονίζει ότι οι δημοσκοπήσεις που έχει στην κατοχή του το ΠΑΣΟΚ βεβαιώνουν ότι έχουν διασφαλίσει κάποιες από τις περιφέρειες, ελπίζουν σε νίκη σε κάποιες άλλες, αλλά αντιθέτως θεωρεί χαμένη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων “όπου ο υποψήφιος του κόμματος κ. Ηλίας Μπεριάτος δεν μπορεί να επικρατήσει του «αντάρτη» υποψηφίου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Καλούδη.


Ημερησία: Μπορεί να κερδίσει ο Καλούδης


Και η Ημερησία στο σημερινό της φύλλο υποστηρίζει ότι μπορεί να κερδίσει την εκλογή του στα Ιόνια ο Γ. Καλούδης. “O τρίτος ανεξάρτητος υποψήφιος που δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει την εκλογή του είναι ο «πράσινος» αντάρτης Γ. Kαλούδης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. O Kεφαλλονίτης υποψήφιος του ΠAΣOK, Hλ. Μπεριάτος, δεν «τραβάει», για λόγους που έχουν να κάνουν και με τοπικιστικές διενέξεις και δύσκολα θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Αντίθετα, ο Kερκυραίος αντάρτης Γ. Καλούδης (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠAΣOK) δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει την δεύτερη Κυριακή είτε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σπ. Σπύρου της N.Δ., είτε η σύγκρουση εξελιχθεί σε μια ενδο-πασοκική υπόθεση”.Τα γκάλοπ του κόμματος (που επικαλούνται οι αθηναϊκές εφημερίδες) καθώς και οι πηγές από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύουν ότι το εκλογικό “παιχνίδι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, παρά τα γκάλοπ που είδαν τη δημοσιότητα, μάλλον τώρα ξεκινά. Και οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί αυτή τη φορά φαίνεται να βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο με αξιώσεις για εκλογή.