Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αναβρασμός στα Καλαβρυτα για τον πρωθυπουργό.Ξεπούλησες την Ελλάδα εισαι ανεπιθύμητος του φωναξαν.Προπηλάκισαν τον Μ.Παπαιωάνου,Επικρατεί Χαος

Αυτή την ώρα επικρατεί αναβρασμός στην πόλη των Καλαβρύτων. Πλήθος διαμαρτυρομένων και αγανακτισμένων αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό. Ακούσθηκαν συνθήματα όπως: ” Είσαι ανεπιθύμητος στην ιερή αυτή γη”, ” Ξεπούλησες την Ελλάδα” .

Σύμφωνα με πληροφορίες αγανακτισμένοι πολίτες προπηλάκισαν τον Μιλτιάδη Παπαιωάννου..”ουστ Κολαούζο, φύγε από δω..” του φώναζαν. Ο κ . Παπαιωάννου έκανε το λάθος να απομακρυνθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. Παράλληλα με την επίσκεψη εξελίχθηκαν συγκεντρώσεις τόσο από τους Αγανακτισμένους, όσο και από αγρότες που έκλεισαν τον δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα με αστυνομικούς, πράκτορες και πραίτωρες, το κυνήγι των δοσίλογων συνεχίζεται. Άλλωστε το Σινούκ που επιστρατεύτηκε δεν θα τους χωρέσει όλους. Όπως και τα Σινούκ που θα τους φυγαδεύσουν από την ταράτσα! Ο πρωθυπουργός ξεφυγε με ελικόπτερο Σινουκ ..

Ποιο τοπο επισκέφθηκε διανοήθηκε? Το τόπο όπου φυλάσσεται το ιερό λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, καθώς και στον τόπο θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης.
Ειχε προηγηθεί δήλωση του βουλευτή Αχαιας  της ΝΔ κ.Νικολόπουλου κατα της επίσκεψης του κατοχικού Πρωθυπουργού. Σας την παραθέτουμε:



«Η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα, γενικότερα, έχουν συνηθίσει τις «αυτοκρατορικές» – μετά κουστωδίας – επισκέψεις του Γ. Παπανδρέου. Έχουν, επανειλημμένα, ακούσει πολλά, αλλά δυστυχώς, όλες οι δεσμεύσεις έχουν διαψευστεί και όλες οι ελπίδες έχουν εξανεμιστεί.Ο πολιτικός που αμέσως μετά τις εκλογές θα φρόντιζε ώστε η Πάτρα να αποκτήσει το θαλάσσιο μέτωπο που της αξίζει, που δεσμευόταν για άμεση ολοκλήρωση όλων των έργων υποδομής, που θα δημιουργούσε νέα πνοή με το ειδικό αναπτυξιακό για τις πυρόπληκτες και σεισμόπληκτες περιοχές, που θα χρηματοδοτούσε τα έργα της Πολιτιστικής, που θα μετέτρεπε την Ηλεία σε πρότυπο πράσινης ανάπτυξης, που εγγυόταν…..αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ό,τι και να πει, δεν πείθει πλέον.

Το καλύτερο θα ήταν να μην πει τίποτα. Να μην μιλήσει. Ή, τουλάχιστον, να ζητήσει απλά και μόνο ένα συγγνώμη από τον γενέθλιο τόπο των Παπανδρέου για την απέραντη αδιαφορία. Και επειδή αυτή τη φορά βρέθηκε σε τόπους ηρωικούς και ποτισμένους με το πρώτο αίμα του αγώνα των Ελλήνων για λευτεριά, ας του θυμίσουμε τα λόγια του Ρήγα: «Όποιος ελεύθερα συλλογάται – συλλογάται καλά».Και ο ίδιος μεν, είναι σίγουρο πως δεν συλλογάται καλά, δεσμευμένος όντας από τους δανειστές και τα «γεράκια» που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τον ελληνικό πλούτο, περνώντας από τα σύγχρονα κρεματόριά τους τον ελληνικό λαό, ωστόσο ας τον διαβεβαιώσουμε πως σε αυτό τον τόπο, υπάρχουν ακόμα πολλοί ελεύθεροι άνθρωποι. Άνθρωποι που συλλογάνται καλά και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τον αφανισμό τους και την λεηλασία της πατρίδας. Αν μπορεί, ας τους ακούσει, έστω και τώρα…»