Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΕΠΑΡΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΟΡΑΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ: Έκλεψαν περιπολικό,πυροβόλησαν αστυνομικό και τον έσερναν 500 μέτρα.

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν τις 19:00 στη συμβολή Αιόλου και Επικούρου στην Πεύκη. Άγνωστοι, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, άνοιξαν πυρ κατά ενός περιπολικού με αποτέλεσμα, να τραυματιστούν δύο ένστολοι άνδρες και ένας πολίτης, ο οποίος σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες φέρεται πως είναι ο ένας από τους δύο δράστες.Στη συνέχεια ο ένας δράστης διέφυγε με το περιπολικό όχημα, μέσα στο οποίο βρίσκεται και το υπηρεσιακό όπλο ενός από τους τραυματισμένους αστυνομικούς. Λίγα λεπτά αργότερα το περιπολικό βρέθηκε στην οδό Θεσσαλονίκης 16, πίσω από το νοσοκομείο “ΚΑΤ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ οι δύο αστυνομικοί βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ ο ένας έχει ήδη διασωληνωθεί. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ παρόλο που δεν εφημέρευε καθώς ήταν το πλησιέστερο νοσοκομείο. Ο τραυματισμένος πολίτης, στον οποίο βρέθηκε ένα μπιτόνι βενζίνης, μεταφέρθηκε στον “Ερυρθό Σταυρό”.

 
Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε η άμεση δράση για έναν ύποπτο άνδρα που κινούνταν έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο στην Πεύκη. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και περιπολικό βρέθηκε στο σημείο λίγη ώρα αργότερα. Τη στιγμή εκείνη το υπηρεσιακό όχημα δέχθηκε τα πυρ των αγνώστων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων. Στο σημείο βρέθηκε επίσης μία κλεμμένη μοτοσικλέτα. Την ίδια στιγμή γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου για το οποίο εκλήθησαν.