Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

1 εκ ευρω την ημέρα μας στοιχίζει η εμπλοκή μας κατα της Λιβύης.Λεφτα υπάρχουν!!

Φωτό απο τον βομβαρδισμό των Τανκς του Καντάφι
Κανείς δεν έχει καταλάβει την ελληνική  προθυμία να συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης. Όχι μόνο για λογους πολιτικής. Η σχέση μας με τη Λιβύη του Καντάφι,δεν ήταν ποτέ κακή,την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου δε ήταν κάτι παραπάνω από φιλική!Εντύπωση προκαλεί η προθυμία μας και για οικονομικούς λόγους. Τη στιγμή μάλιστα που ολόκληρη Γερμανία,η “ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας” και ταυτόχρονα οικονομικός μας δυνάστης και δεσμοφύλακας,ο οποίος διαθέτει στο ολποστάσιό του τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, κάνει κανονικά …το Γερμανό!

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μία διάσταση της ελληνικής συμμετοχής στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης,είναι και το τεράστιο οικονομικό της κόστος. Υπολογίζεται ότι το κόστος της επιχείρησης ,ανάλογα με τα … … …μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και τη διάρκειά της θα κυμανθεί από 500 εκατομμύρια έως 1 δις την ημέρα!



Τι θα κοστίσει σ΄ εμάς; Αν υπολογίσουμε μόνο το κόστος των F 16 που είναι και το πιο μετρήσιμο μέγεθος τότε έχουμε:Η ώρα πτήσης κάθε F 16 κοστολογείται χονδρικά 15.000 ευρώ. Κάθε ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη μας θα πετάει τέσσερις ώρες την ημέρα. Άρα έχουμε για κάθε αεροσκάφος 60.000 ευρώ ημερησίως. Για τα τέσσερα φθάνουμε τις 240.000 ευρώ την ημέρα! Μόνο τα F-16!Αν βάλουμε ιπτάμενο ραντάρ,ελικόπτερο και φρεγάτα,εύκολα φθάνουμε στο εκατομμύριο.



Όπως μας έλεγε έμπειρος αξιωματικός της ΠΑ “ότι κόψαμε από το ΓΕΑ σ΄ ένα χρόνο θα τα ρίξουμε σ΄ αυτή την επιχείρηση”! Και από την άλλη ,τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια ,για να μην πούμε παραπάνω ,κόβουμε συνεχώς τις ώρες πτήσεων των πιλότων μας,για λόγους οικονομίας. Και τώρα ξαφνικά,βρήκαμε ώρες να τους δώσουμε,αλλά ώρες που επιχειρησιακά τουλάχιστον δεν έχουν να τους προσφέρουν και πολλά πράγματα. Γιατί; Περιμένουμε κάποιο οικονομικό ή πολιτικό όφελος; Μακάρι,αλλά πολύ αμφιβάλουμε.



Είναι πραγματικά γελοίο,την ώρα που οι εθνοπροδότες του Πασοκ έχουν περιορίσει ακόμα και τις αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας,να ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για μια υπόθεση στην οποία δεν θα πρέπει να εμπλακούμε σε καμία περίπτωση! Είναι τόσο το θράσος του Τζέφρυ,που όταν κατάργησε τις παρελάσεις των μηχανοκίνητων μέσων,επικαλέστηκε λόγους…οικονομίας!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ “ΟΧΙ” ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ!

Βλέπετε,έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα και μας απασχολεί τι θα γίνει στη Λιβύη! Και καλά,τους μισθούς και τις συντάξεις τα δώσαμε…υπέρ πατρίδος,όπως ξεδιάντροπα μας λένε ορισμένοι!ΟΧΙ ΥΠΕΡ…ΝΑΤΟ! Tην προηγούμενη εβδομάδα η τουρκική κορβέτα εφθασε εξω απο την Ευβοια και δεν κινήθηκαν  τα Ελληνικά πολεμικά.Βλέπεται δεν ενδιαφέρονται για το Αιγαίο τα συνορα μας τη θάλασσα μας τον Εναέριο χώρο και τους Ελληνες!!!Ενδιαφέρονται για τους Λύβιους!!! Προσκύνα προσκύνα,Γιωργάκη…μπας και σου πετάξουν κανένα ψιχουλάκι!