Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ENAΣ – ΕΝΑΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ, ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !!!

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ: «Αναγνωρίζω ότι παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, έχετε κρατήσει μια υπεύθυνη στάση στο θέμα του Μνημονίου, μια πατριωτική στάση θα την έλεγα εγώ. Πράγματι, έχετε καταθέσει ιδέες και πολλές είναι θετικές και θα τις αξιοποιήσουμε».



Υποχρεωμένος ήταν βέβαια ο Jeffry να ευχαριστήσει τον τηλεπρόεδρο για την μέχρι τώρα στήριξη της κυβέρνησής του, αλλά τώρα έχει κι έναν λόγο παραπάνω να το κάνει: φοβάται μην του την κάνουν βουλευτές του και θέλει… «τσοντάρισμα» στην ψήφο για το μακροπρόθεσμο (Μνημόνιο Νο2) των 15 «υπερπατριωτών του ΛΑ(γ)ΟΣ. – Λά.Ο.Σ. για το Μνημόνιο 2: «Για εμάς η αρνητική ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο δεν είναι όχι στο πρόγραμμα αυτό καθεαυτό, αλλά εκφράζει την άρνησή μας προς τα πρόσωπα…»



Αλλά, αυτή τη φορά ο τηλεπρόεδρος κάνει… ναζάκια και –άκουσον-άκουσον- απειλεί πως δεν θα υπερψηφίσει το Μνημόνιο Νο2! Χθες δε, έριξε στην πιάτσα τη φήμη (ως… σκέψη) πως το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει καν στη σχετική συζήτηση και ψηφοφορία. Πως έγινε αυτό; Μέσω… διαρροής «στενού του συνεργάτη» στο (εγκυρότατο βεβαίως) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και τι ανέφερε ο «στενός του συνεργάτης»; Πως το τηλεκόμμα πολύ γουστάρει (αλίμονο αν δεν το γούσταρε!) το πρόγραμμα του Μνημονίου Νο2, αλλά δεν… εμπιστεύεται τα πρόσωπα που είναι στην κυβέρνηση και θα κληθούν να το υλοποιήσουν:



«Για εμάς η αρνητική ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο δεν είναι όχι στο πρόγραμμα αυτό καθεαυτό, αλλά εκφράζει την άρνησή μας προς τα πρόσωπα που θα διαχειριστούν αυτό το πρόγραμμα. Εμείς λέμε έλα πρώτα να σχηματίσουμε μια εθνική κυβέρνηση, να συζητήσουμε να δούμε ποιους θα βάλουμε μέσα, αφού υπάρχουν προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, είτε εντός είτε εκτός Κοινοβουλίου, και μετά ενωμένοι να πάμε στην Ευρώπη και να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο…».



Δηλαδή, το ζητούμενον από το τηλεκόμμα είναι το εξής: Την προηγούμενη φορά την πάτησα, ψήφισα το Μνημόνιο Νο1 και υπουργείο δεν είδα. Τώρα δεν την ξαναπατάω. Δώσε πρώτα το υπουργιάκι (για τον τηλεπρόεδρο) και δύο υφυπουργιάκια (για τους «στενούς συνεργάτες του προέδρου») και μετά ψηφίζουμε όσα Μνημόνια θέλεις. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν…