Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ανω κάτω το ΠΑΣΟΚ ."Ψημένοι" βουλευτές να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο

Έντονη παραμένει η ανησυχία στην κυβέρνηση, όσο πλησιάζουν οι μέρες για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.Έκδηλος είναι ο προβληματισμός δυο βουλευτών, που σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη τοποθέτηση άλλων δυο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι θα το καταψηφίσουν, δημιουργούν κλίμα ..ΠΑ-ΣΟΚ! Όπως έχουμε γράψει  τόσο ο κ. Αθανασιάδης όσο και ο κ. Ρομπόπουλος είναι κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμο όπως έρχεται στη Βουλή.



Συναγερμός έχει σημάνει γιατί και η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου φέρεται να διατηρεί επιφυλάξεις, όπως και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Π. Κουρουμπλής.  Ερωτηματικό παραμένει η στάση της Χρ. Αράπογλου, που αν και η ίδια δημοσίως αρνείται ότι έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο, είναι απορίας άξιο ο λόγος που παραμένει στην επικαιρότητα ως μια ακόμα “αντάρτισσα”.




Σύμφωνα με το Εθνος, ο Γ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται να έχει συναντήσεις με ομάδες βουλευτών ή να διεξαχθεί και νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Πιστεύω ότι είναι υπεύθυνοι και έχουν αίσθημα εθνικής ευθύνης, όχι απλώς πολιτικής ευθύνης όλοι οι συνάδελφοι στο ΠΑΣΟΚ», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών.



Ο Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τους Θ. Ρομπόπουλο, ο οποίος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, με τον Αλ. Αθανασιάδη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά και με τη Χρ. Αράπογλου.Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας στις 11 με τον κ. Αθανασιάδη.

Σύμφωνα με το Εθνος, ο κ. Βενιζέλος θα βρίσκεται όλη την εβδομάδα στη Βουλή. Οπως γράφει, επίσης, εντολή να βρίσκονται σε 24ωρη βάρδια έχουν η Ρ. Βάρτζελη, ο Β. Εξαρχος και ο Χρ. Πρωτόπαπας. Ακόμη και ο Ν. Αθανασάκης θα μετακομίσει από το Μαξίμου στη Βουλή, ώστε να μπορεί να χειριστεί έκτακτες καταστάσεις.



 Boυλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλα και ατομα με θεσμικό ρόλο , εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους για το αν θα “ψηφιστεί” το Μεσοπρόθεσμο.