Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Παραιτήθηκε ο Λιάννης και ο Τζέφρυ πάει στο Παπούλια για πράξη Νομοθετικού περιεχομένου?

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.H ατζέντα της συνάντησης, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή θα αφορά τις τρέχουσες κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις, καθώς το Μεσοπρόθεσμο είναι δύσκολο να περάσει με 154 βουλευτες μετα την παραίτηση Λιάνη και την δήλωση του Βουλευτή Αθανασιάδη οτι δεν ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο.επίσης η συνάντηση Βενιζέλου με 20 βουλευτές που προτίθενται να μην το ψηφίσουν ηρθε σε γνωση του Τζέφρυ και αυτός με την σειρά του κατασρώνει υπουλο σχέδιο να το περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Η συνάντηση  λοιπόν γίνεται στον απόηχο νέων τριγμών στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, μετά την παραίτηση του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, την δήλωση του βουλευτή Κοζάνης Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, την παραιτηση Κοτσακα απο το Εθνικο Συμβουλιο του ΠΑΣΟΚ και με άλλους βουλευτές να εκφράζουν τη διαφωνία τους με αυτο.

Θα το περάσει σαν πράξη νομοθετικού περιεχομένου ώστε να μην χρειαστει να βασιστεί σε νόμο. (Ο κύριος Κασιμάτης σωστά το έθεσε στο Κόντρα πριν από λίγο, αλλά το σενάριο εντέλει είναι αυτό, δηλαδή πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι νομοθετικό διάταγμα) H αυριανή έκτακτη συνάντηση Παπούλια – Παπανδρεου εγείρει πολλα ερωτηματικά και φουντώνει τα σενάρια εκλογών.Ωστόσο, ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει άλλη μια κίνηση – ΜΑΤ για την καταστροφή της χωρας.

Πηγαίνει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο με νομοθετικό διάταγμα και κλείνει τη Βουλή. Έτσι, μέσα σε 60 μέρες η οποία κυβέρνηση προκύψει θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Η κύρωση του συνεχίζει το αντισυνταγματικό μνημόνιο, η δεν το επικυρώνει χρεοκοπωντας τη χώρα.Το γεγονός ότι δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση περιπλεκει τα πράγματα.

Παραίτηση Λιάννη
Ο βουλευτής Φλωρίνης Γιώργος Λιάνης , υπέβαλλε την παραίτησή του απο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του πασοκ και παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.Με 155 πλέον το πασοκ ενω υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως ακολουθούν κι άλλοι . Στον αέρα το μεσοπρόθεσμο. Συνταρακτικό το κλείσιμο της επιστολής του.Λέει επι λέξη :Ταπεινώσαμε και εξαθλιώσαμε τον Ελληνικό Λαο ! Δεσμευτήκαμε να στείλουμε στην φυλακή όσους φταίξανε τα τελευταία χρόνια και δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ … Άχρηστος ένας χρόνος πέρασε με το μνημόνιο και το νέο δεν θα είναι μεσοπρόθεσμο αλλά ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.

Μάλλον και τα ποντίκια απ το καράβι (μαούνα) θέλαν κάποιο να κάνει την αρχή. Άρχισαν τα όργανα ,έγινε η εισαγωγή στο κομμάτι για το πένθιμο εμβατήριο της κηδείας του πασοκ….Σε λίγο και η grand cassa !!! Ο πρώτος που ανοίγει τη πόρτα ? ή ο τελευταίος που θα την κλείσει σώνεται??? Μάλλον κανείς τους.