Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Μάγκας ο πρώην υφυπουργός του πασόκ Β. Κεγκέρογλου.Κινήθηκε να δείρει ηλικιωμένο που τον έκραξε σε επετειακή γιορτή στο Ηράκλειο !!!

“Έξω οι κλέφτες” φώναξε ηλικιωμένος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή Β. Κεγκέρογλου, που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σήμερα  στην διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής για τους 62 Μάρτυρες, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων , στο Γάζι Ηρακλείου.

Την στιγμή που κατέθετε στεφάνι στο Μνημειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ένας εκ των παρευρισκομένων αντιστασιακός πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει “Έξω οι κλέφτες” .

Το γεγονός φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ηρακλειώτη βουλευτή, ο οποίος αφού κατέθεσε άρον άρον το στεφάνι, στράφηκε ( με άγριες διαθέσεις) εναντίον του “αγανακτισμένου” ηλικιωμένου. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση των πιο ψύχραιμων που έσπευσαν να ηρεμήσουν τον κ. Κεγκέρογλου και να απομακρύνουν τον ηλικιωμένο άνδρα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην μνήμη των 62 Ηρακλειωτών που εκτελέσθηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Οι 62 μάρτυρες

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 1942 οι γερμανικές αρχές κατοχής, ως αντίποινα σε αντιστασιακές ενέργειες, εκτελούν στη θέση «Ξεροπόταμος» δυτικά της πόλης 12 πολίτες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Μηνάς Γ. Γεωργιάδης και τα αδέλφια του Τίτος και Εμμανουήλ.Λίγες μέρες αργότερα, στις 14 του ίδιου μήνα, στην ίδια θέση εκτελούνται ομαδικά 50 ακόμη άτομα ως αντίποινα για σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη νύχτα στο αεροδρόμιο. Έτσι ο αριθμός των εκτελεσθέντων ανέρχεται συνολικά στους 62.


Συνυπογράφουμε κι εμεις το παρακάτω σχόλιο για τον τραμπουκίσαντα σήμερα βουλευτή: “Είσαι μεγάλο παλικάρι Κεγκέρογλου ;!!!; Πήγες να χτυπήσεις το γέρο; Σαν δεν ντρέπεσαι ανθρωπάκι! Ναι, ανθρωπάκι, που ψήφισες το Μνημόνιο, συνυπέγραψες την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας, συμφωνείς στο ξεπούλημα της Ελλάδας και στην υποδούλωση του λαού και τολμάς -κρυμμένος πίσω από τη βουλευτική σου ασυλία- να πουλάς και μαγκιές; Τζάμπα μάγκας, με τους μπράβους ολόγυρα, ντροπή της Κρήτης και της Ελλάδας, αντί να κρυφτείς στην τρύπα σου τραμπουκίζεις και τους πολίτες; Καταγράφεται η πράξη σου Κεγκέρογλου, στο κατηγορητήριο που ήδη σου έχει συντάξει ο λαός, εκτός από προδότης θα αναφέρεσαι και ως τραμπούκος!”