Σε ανατύπωση του βιβλίου της «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ' Γυμνασίου με βελτιώσεις, που θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2011 αναγκάστηκε να προχωρήσει η υπουργός δια βίου μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου μετά το σάλο που ξέσπασε απο τις αποκαλύψεις στο διαδίκτυο.
Στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», οι συγγραφείς Λίνα Λούβη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και ο ιστορικός Δημήτρης Ξιφαράς τα Ίμια δεν αποτελούν τμήμα της Ελληνικής επικράτειας, αλλά «διεκδικούμενο» έδαφος από Ελλάδα και Τουρκία!Συγκεκριμένα στη σελίδα 163 του βιβλίου και στην ενότητα «Η Ελλάδα στη μεταψυχροπολεμική εποχή (1998-2001)» αναφέρονται μεταξύ άλλων για την κρίση του 1996 στις βραχονησίδες Ίμια, που είναι δύο και όχι μία όπως αναφέρουν οι αγεωγράφητοι σπουδαγμένοι συγγραφείς.
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)» αναφέρουν συγκεκριμένα στις τρεις γραμμές του κειμένου, χωρίς καμία απολύτως αναφορά στα γεγονότα και τον τραγικό θάνατο των τριών Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού που βρήκαν τραγικό θάνατο στο μοιραίο ελικόπτερο το μοιραίο βράδυ.
Οι "σπουδαγμένοι" συγγραφείς επιμελώς αποσιώπησαν απο την ιστορία και την παρέμβαση των ΗΠΑ , και βέβαια το δημόσιο «ευχαριστώ» του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Αμερικανική κυβέρνηση και ασφαλώς τη σημαία του Πάγκαλου που ξαφνικά... την πήρε ο αέρας απο τα Ίμια. Μας δουλεύουν και πάλι με... τροποποιήσεις στα μέτρα τους.Η «γκρίζα» παράγραφος σύμφωνα με πληροφορίες θα τροποποιηθεί ελαφρώς και αορίστως σύμφωνα με τις φιλοτουρκικές γραμμές που ακολουθούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Η τροποποιήση που ετοιμάζουν στην επίμαχη παράγραφο έχει ως εξής:
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)» Αοριστίες δηλαδή για να μας πούν οτι έκαναν αλλαγές "ξέσπασε κρίση" ,έτσι απλά γενικά κι αόριστα περί νεκρών βέβαια ούτε λόγος και η εθνική προδοσία θα περάσει στην ιστορία ώς "αμοιβαίες υποχωρήσεις". Όλα αυτά βέβαια απο τον Ιανουάριο του 2011, έτσι δηλαδή για να μας πούν προς το παρόν οτι αφουγκράστηκαν την κοινωνική κατακραυγή και έκαναν αλλαγές .... Περί ιστορικών γεγονότων... ούτε λόγος.