Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΓΙΝΑΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ. ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΕΚΑΒ !!!!

Ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Βραχλιώτη, αποδεικνύει για μια ακομα φορά ότι το ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα βρίσκεται σε αποδιοργάνωση και μας εξέθεσε διεθνώς. Τουρίστρια απο τα κρουαζιερόπλοια η οποία περιδιάβαινε στην πόλη, τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να σφαδάζει απο τον πόνο. Οι καταστηματάρχες της περιοχής, της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ για να μεταφέρει την τραυματισμένη γυναίκα στο Νοσοκομείο. Η απάντηση που έλαβαν τους άφησε ...άφωνους. "Έχουμε μόνο ένα ασθενοφόρο και αυτό καλύπτει άλλο περιστατικό, οπότε θα πρέπει να περιμένετε!!!".

Αφού πέρασαν 45 περίπου λεπτά και οι πόνοι συνέχιζαν να ταλαιπωρούν την άτυχη τουρίστρια, εμφανίστηκε το ασθενοφόρο αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σημείο που βρισκόταν η τραυματισμένη γυναίκα, γιατί τα "τραπεζάκια έξω" εμπόδιζαν την προσπέλαση του ασθενοφόρου. Που αυτό; Στο ιστορικό κέντρο που προστατεύεται απο την Ουνέσκο και 100 μέτρα απο το Σαν Τζιακομο!!! Τελικά το ασθενοφόρο παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και την μετέφερε στο Νοσοκομείο αλλά αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η παθογένεια του ΕΚΑΒ στο νησί μας.


Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου το ΕΚΑΒ της Κέρκυρας υπάγεται στην Υπηρεσία του ΕΚΑΒ των Ιωαννίνων και παρά τις ηρωικές προσπάθειες των εργαζομένων τα προβλήματα δεν μπορούν να καλυφθούν κυρίως την θερινή περίοδο.

http://www.corfutv.gr/