Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τελεσίγραφο απο τους εμπόρους στον Μικάλεφ για τους ποδηλατόδρομους..

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Δήμου Κερκυραίων και καταστηματαρχών για τους ποδηλατόδρομους. Η σημερινή συνάντηση Μικάλεφ και Εμπ. Συλλόγου μπορεί να μην κατέληξε σε ουσιαστικό αποτέλεσμα, έδειξε όμως ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας σε συναινετικό κλίμα προκειμένου να βρεθεί αποδεκτή λύση.Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σωτ. Μικάλεφ στη σύσκεψη πρυτάνευσε τελικά η ευθύνη για το μέλλον του τόπου. «Υπήρξε μεχρι σήμερα σύγκρουση νοοτροπιών για τους ποδηλατόδρομους. Εχουν αγωνία οι καταστηματάρχες για την οικονομική ύφεση που επηρεάζει και αυτούς. Οφείλουμε να βλέπουμε μακριά, είναι αναγκαίο να καταλάβουμε όλοι, ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας και του χρόνου παραμονής όλων, στο κέντρο της πόλης αποτελεί το άλφα και το ωμέγα της παραγωγής πλούτου».

Η πλευρά του Δήμου Κερκυραίων έδειξε να κατανοεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, είτε λόγω αστοχίας της μελέτης, είτε λόγω αντικειμενικών αδυναμιών. «Πρέπει να λυθούν με συζήτηση. Οι ποδηλατόδρομοι θα πρέπει να στηριχθούν ως μια νέα νοοτροπία και πραγματικότητα που θα φέρει την αλλαγή πλεύσης στην προσπάθεια ν΄αλλάξει η εικόνα της πόλης. Ζητάμε τη συνεργασία όλων», σημείωσε ο κ. Μικάλεφ.

Στο αίτημα των επαγγελματιών για τους χαμένους χώρους στάθμευσης ο Δήμος απάντησε ότι είναι έτοιμοι χώροι όπως στις Αλυκές (πάρκινγκ 180 θέσεων), χώρος που θα διατεθεί μετά από συζήτηση με το ΕΑΚΚ, η υπό διαμόρφωση έκταση του πρώην Λυρικού 10 στρεμμάτων. Το νέο πάρκιγκ κοντά στο ΙΚΑ, το πάρκιγκ Σπηλιάς, ο χώρος στάθμευσης που θα προκύψει από τη λειτουργία της νέας Λαικής. Ηδη γίνονται εργασίες και για το περιφερειακό πάρκινγκ στις Κουλίνες.

«Δώσαμε διορία»

Διορία 10-15 ημερών δόθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο στο Δήμο για εξεύρεση λύσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Σ. Χρ. Μητσιάλη.

«Η λειτουργικότητα Αβραμίου, Ι. Ανδρεάδη και Πολ. Κωνσταντά δεν είναι σωστή. Ο ποδηλατόδρομος έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή. Οι πελάτες των εμπορικών καταστημάτων δεν μπορούν να μπουν και να βγουν άνετα, απο αυτές τις οδούς».

Σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση μέσα στην προθεσμία που δόθηκε, ο Εμπορικός Σύλλογος θα καταφύγει σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις
 
Απο http://www.corfutime.gr