Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

"Καθήκον όλων ο ξεσηκωμός"

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...

Ο τόπος αλυσοδένεται και η εθνική κυριαρχία μαζί και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας τίθεται εν αμφιβόλω.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΑ ΕΞΗΣ:

"Καθήκον όλων ο ξεσηκωμός"

"Σ' έναν ασύλληπτης έκτασης σφαγιασμό όσων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είχαν .........

«διασωθεί» από προηγούμενες επελάσεις, προχωρά η κυβέρνηση με το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα οφείλουν να συνειδητοποιήσουν το βάθος και την αγριότητα της ταξικής επίθεσης που εξαπολύεται σε βάρος τους και σε βάρος των παιδιών τους, ως το πρώτο αναγκαίο βήμα στην κατεύθυνση οργάνωσης και ανάπτυξης της ανειρήνευτης ταξικής πάλης για την απόκρουση των μέτρων και το αντιπάλεμα της εξουσίας που τα επιβάλλει. Η κυβέρνηση, με την ένθερμη υποστήριξη του ΛΑ.Ο.Σ., έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση της ΝΔ, αλλά και την ευνοϊκή για τους σχεδιασμούς της στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, προχωρά στην κατεύθυνση που ορίζουν τα συμφέροντα και οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου...





Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προβλέψει και προειδοποιήσει πως το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι θα επιδιώξουν την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση με ολομέτωπη σαρωτική επίθεση στις εναπομείνασες κατακτήσεις των εργαζομένων. Για να δοθεί ανάσα σε ένα σύστημα που μαστίζεται απ' την αγιάτρευτη πληγή του, την κρίση, ένα σύστημα γερασμένο, ξεπερασμένο, σάπιο και παρασιτικό. Για να βρεθεί, την επομένη της κρίσης, «απαλλαγμένο» από δικαιώματα κατακτημένα με σκληρούς αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που ήταν σαν καρφί στα πλευρά του. Αρα, σε ευνοϊκότερες για το ίδιο συνθήκες για νέο κύκλο συσσώρευσης και κερδοφορίας.

Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα μιλήσει στο λαό για ένα σύστημα που όσο σαπίζει τόσο πιο αντιδραστικό και επιθετικό γίνεται. Που όσο έρχεται αντιμέτωπο με τις εγγενείς του αντιφάσεις, αδυνατώντας να τις ξεπεράσει, τόσο περισσότερο θα δείχνει τα κοφτερά του δόντια στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, σε κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια. Η επιθετικότητά του δεν πρέπει να φοβίσει το λαό.

Πρέπει να τον οπλίσει με αποφασιστικότητα και πίστη στη δύναμή του να το τσακίσει, να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων. Η υπόθεση αυτή πρέπει να γίνει προσωπική υπόθεση κάθε ανθρώπου του μόχθου και όλων μαζί, σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης που θα παλεύει για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, στην προοπτική να ηττηθεί η πηγή τους, η πολιτική που τα επιβάλλει. Να κερδηθεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την ακόρεστη δίψα της πλουτοκρατίας για κέρδη και νέα κέρδη. Τούτη την ώρα, πρέπει να γίνει καθαρό στον καθένα ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος, για να απολαύσει ο λαός όσα του αξίζουν, όλα όσα παράγει με τον ιδρώτα του.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ αφορά τους πάντες και όλοι έχουν χρέος απέναντι στη ζωή τους και στη ζωή των παιδιών τους να ανταποκριθούν σ' αυτό, παίρνοντας τη θέση τους στον ενιαίο αποφασιστικό αγώνα. Σήμερα, τώρα, για να αποτρέψουμε την επίθεση, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα αύριο απαλλαγμένο από παράσιτα που απομυζούν το αίμα του λαού, το αύριο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας."





ΚΑΙ ΛΕΜΕ…





Πολύ καλή ανάλυση!!!

Θαυμάσια προτροπή στη γενική της σύλληψη και περιγραφή!!!

Εξαιρετικά προσεγμένο λεξιλόγιο που θέτει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων!!!





ΡΩΤΑΜΕ ΟΜΩΣ…





Τί κάνουμε αύριο???

Σε ποιά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πολιτική δράση θα μετουσιώσουμε την παραπάνω εξαιρετική και εύστοχή προσέγγιση???

Ποιός ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ θα ανακόψει εκεί που δεν το περιμένουν αυτή την ολέθρια πορεία καταστροφής???

Με ποιό τρόπο η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή θα φέρει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ για το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα???

Ποιό είναι το επιδιωκόμενο άμεσο αποτέλεσμα που θα έχει τη δυναμική να πείσει αυτό το λαό για την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ του???

Με ποιό τρόπο θα εξασφαλίσουμε το ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ ο θυμός και η οργή του λαού ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΔΥΝΕΣ στους δρόμους της Αθήνας???





Το Σύνταγμα της χώρας έχει παραβιαστεί και οι συμφωνίες υποτέλειας διαδέχονται η μια την άλλη.

Ο τόπος αλυσοδένεται και η εθνική κυριαρχία μαζί και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας τίθεται εν αμφιβόλω.





Ποιά είναι λοιπόν ή άμεση πρόταση…

Ποιό το επεξεργασμένο σχέδιο δράσης…

Ποιές οι συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν έτσι ώστε με τον εργαζόμενο λαό πρωταγωνιστή…





1. Να πέσει άμεσα αυτή η κυβέρνηση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πρωταγωνιστές της…

2. Να ακυρωθούν άμεσα όλες οι συμφωνίες που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία (Μαδρίτη, Λισαβόνα, μνημόνιο κλπ)…

3. Να ληφθούν μέτρα επείγουσας σημασίας – εθνικής ανόρθωσης…

4. Να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος Εθνικής Σωτηρίας, και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία του τόπου...





Είναι ώρα για δράση. Για δράση συγκεκριμένη και στοχευμένη σωστά.





Τα μεγάλα λόγια δεν αρκούν. Και παρά το βαρύ νοηματικό τους φορτίο, σύντομα θα απαξιωθούν στη συνείδηση των εργαζομένων, αν δε συνοδευτούν από δράσεις συγκεκριμένες και πρωτοβουλίες ανατροπής.





ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ... ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΣΥΓΝΩΜΕΣ!!!