Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

O Τιτανικός βυθίζεται.Η Οικονομία της Ελλάδας βουλιάζει

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 δήλωσε στο Reuters πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στους ελεγκτές της τρόικας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής του κλιμακίου την επόμενη εβδομάδα θα είναι δύσκολες.


Οι επικεφαλής του κλιμακίου της τριμερούς επιτροπής θα βρίσκονται τη Δευτέρα στην Αθήνα, στα πλαίσια της πέμπτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου και την αποφυγή της χρεοκοπίας.


Αμφιβολίες της τρόικας

«Υπάρχει κίνδυνος σχετικά με τους στόχους. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι οι αποκλίσεις οφείλονται στην ύφεση», δήλωσε η πηγή, επισημαίνοντας: «Έχουμε αμφιβολίες για το εάν η απόκλιση οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ύφεση».

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι η μη επίτευξη των στόχων θα οδηγήσει σε «πολύ δύσκολες» διαπραγματεύσεις, συμπληρώνοντας με νόημα: «Η επόμενη εβδομάδα δεν θα είναι εύκολη». 

Επίσης, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι θα υπάρξουν ιδιαίτερες δυσκολίες και στην κατάρτιση των επικαιροποιημένων προβλέψεων, καθώς η ύφεση εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 5,3% έναντι πρόβλεψης 3,9%.

«Θα έχουμε δυσκολίες. Η στατιστική υπηρεσία δεν έχει δημοσιεύσει τα διορθωμένα στοιχεία κι εμείς δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται η οικονομία», σχολίασε ο αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για «πυροβολισμό στο σκοτάδι».