Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η Ανεργία Μαστίζει την Κέρκυρα

Η ανεργία είναι ένα από τα πολλά και σοβαρά άλυτα προβλήματα που μαστίζουν το Νησί μας η οδυνηρή αυτή πραγματικότητα έχει πολλές αιτίες. Η πρώτη από αυτές είναι η εγκατάλειψη του γεωργικού τομέα και η αποκλειστική ενασχόληση μας με τον τουρισμό. Οι νέοι άνθρωποι της υπαίθρου δεν γνωρίζουν ούτε που είναι τα κτήματα τους.

Η Κέρκυρα βέβαια θα μπορούσε να επιβιώσει από τους επισκέπτες της αν οι Αρμόδιοι Τοπικοί Άρχοντες είχαν φροντίσει να δημιουργηθούν υποδομές στο Νησί, όπως έγιναν στην Ρόδο στην Κρήτη και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος. Το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην Πόλη της Κέρκυρας απομακρύνει και τους λιγοστούς τουρίστες από το κέντρο με αποτέλεσμα τα καταστήματα ένα ένα να κλείνουν και η ανεργία να μεγαλώνει.

Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό της ανεργίας, το οποίο θα οξυνθεί περισσότερο με την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, χρειάζεται να αλλάξει η εικόνα της Κέρκυρας, γιατί με το χάλι που έχει σήμερα στις υποδομές της, δυσφημίζει η ίδια τον εαυτό της. Είναι επιτακτική ανάγκη να χαμηλώσουν και οι τιμές, δεν πρέπει ο επισκέπτης να πληρώνει τον καφέ δυο και τρεις φορές ακριβότερα από ότι στην πατρίδα του. Στα παράπονα των επισκεπτών για τους υπέρογκους πολλές φορές λογαριασμούς, οι σερβιτόροι απαντούνε : « Eδώ είναι Κέρκυρα ».


Ας αλλάξουμε λοιπόν νοοτροπία γιατί οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες. Στο χέρι μας είναι να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα του τουρισμού αφού δεν έχουμε άλλη επιλογή.