Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κάτι αλλάζει στα Μ.Μ.Ε. της Κέρκυρας

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Νησιού μας, έχουν και αυτά την ευθύνη που τους αναλογεί για την κατάσταση που επικρατεί διαχρονικά στην Κέρκυρα, σε σχέση με τις υποδομές και τα Δημόσια έργα. Εκτός βέβαια από κάποιες μεμονωμένες φωνές Δημοσιογράφων, που από χρόνια έγραφαν και καυτηρίαζαν την απαράδεχτη κατάσταση της διαπλοκής των συμφερόντων με Τοπικούς Άρχοντες. Τις μεμονωμένες αυτές φωνές προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν για να τις φιμώσουν οι αργυρώνητοι κονδυλοφόροι που πλησιάζουν πάντα το τραπέζι της Εξουσίας.

Ο πρώην Βουλευτής της Κέρκυρας Νίκος Γεωργιάδης αγανακτισμένος για τα όσα έβλεπε να συμβαίνουν σε τούτο το Νησί, ολοκληρώνοντας άρθρο του στην τοπική εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα» έγραφε : «Η τοπική διαπλοκή όχι μόνο δεν ξεριζώθηκε στις μέρες που υπήρξα βουλευτής του Νομού αλλά γιγαντώθηκε. Ελέγχει τοπικά ΜΜΕ, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους». Αυτά έλεγε ο ταλαντούχος νεαρός βουλευτής και τον έφαγε το σκοτάδι.



Το παρήγορο είναι ότι τους τελευταίους μήνες έχουν προστεθεί και άλλες φωνές αξιόλογων Δημοσιογράφων που ίσως δεν άντεξαν άλλο να βλέπουν την Κέρκυρα στο σημερινό της κατάντημα. Είναι απαράδεχτο οι Τοπικοί μας Άρχοντες να επιλέγουν και να προσκαλούν στις συνεντεύξεις τους μόνον τα ΜΜΕ που εκείνοι γουστάρουν. Δεν είναι υποχρέωση όλων των Δημοσιογράφων να κάνουν ευχάριστες ερωτήσεις σε όσους ασκούν Εξουσία σε τούτο το παρατημένο στην τύχη του Νησί.

Είναι ανάγκη για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Κέρκυρας σύσσωμος ο Δημοσιογραφικός κόσμος να κάνει έρευνα για όσα υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης. Πρέπει να μάθουν οι Κερκυραίοι ποιος ελέγχει κατευθύνει και χρηματοδοτεί Μέσα Ενημέρωσης και ποια είναι αυτά. Θα χρειασθεί βέβαια ιδιαίτερη προσοχή, διότι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα θα αντιδράσουν ποικιλοτρόπως. Ήδη ακούσαμε από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι απειλούν τον Δημοσιογράφο που μίλησε για τα παράνομα νταμάρια που λειτουργούν ανενόχλητα στην Κέρκυρα. Σπάνια βέβαια αυτοί που απειλούν πραγματοποιούν τις απειλές τους, όμως για καλό και για κακό ας δώσουμε στοιχεία και στη Ζούγκλα του Μάκη.