Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Νεκρή 18χρονη στο Βιρό

Νεκρή βρέθηκε μία νεαρή κοπέλα 18 μόλις ετών στην περιοχή του Βιρού, σήμερα το πρωί. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, καθώς λόγω έλλειψης ιατροδικαστή η έλευση από τα Ιωάννινα στελέχους της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δεν ήταν δυνατή παρά αργά το απόγευμα προκειμένου, χωρίς να μετακινηθεί το πτώμα, να διερευνήσει επί τόπου τις συνθήκες του θανάτου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος της νεαρής επήλθε τη νύκτα ή τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ από την πρώτη έρευνα της Αστυνομίας δεν βρέθηκαν σημάδια που να μπορέσουν να οδηγήσουν στην διερεύνηση του ενδεχόμενου εγκληματικής ενέργειας. Πάντως, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται, μεταξύ αυτών και την πιθανότητα θανάτου από ναρκωτικές ουσίες.

Σημαντικό στοιχείο που εξετάζει η Ασφάλεια Κέρκυρας είναι η ένδειξη ότι η νεκρή μάλλον μεταφέρθηκε στο σημείο που βρέθηκε και πως ο θάνατός της επήλθε σε άλλο σημείο. Σε περίπτωση θανάτου από ναρκωτικά, αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν πως πιθανόν η χρήση να έγινε σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε εκεί από πρόσωπο ή πρόσωπα με τα οποία έκανε μαζί χρήση.


Η 18χρονη διέμενε στο σπίτι της μητέρας της στο Βιρό και του πατέρα της στην περιοχή του Ύψου. Πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον ανέφεραν , σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς ότι είχε μεν αρκετές ημέρες να εμφανιστεί στο σπίτι, ωστόσο ήταν κάτι που είχε κάνει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν διαμένοντας πιθανότατα σε σπίτι φιλικού της προσώπου.

Ο θάνατος της 18χρονης  το οποίο, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως από την Αστυνομία,  έχει σοκάρει την κοινωνία της Κέρκυρας η οποία αναμένει αύριο, Κυριακή, απαντήσεις από την ιατροδικαστική έρευνα για τα ακριβή αίτια και, στη συνέχεια, τις έρευνες της Αστυνομίας για να ρίξουν φως στο χαμό ενός ακόμα νέου ανθρώπου φέτος στο νησί.