Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Εγκλημα ο τρόπος διαχείρισης των σκουπιδιών στο Tεμπλόνι της Κέρκυρας


Η άθλια και αποκρουστική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών ολόκληρης της Κέρκυρας στο Τεμπλονι, είναι Έγκλημα. Ένα Διαρκές Έγκλημα, κατά του Φυσικού Περιβάλλοντος και της Ζωής. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την πραγματική εικόνα, από τα σάπια κρέατα, τους σκελετούς ζώων και ότι μπορεί να φαντασθεί ο νους του ανθρώπου, ανάμεσα στα Μαύρα Νερά που βγαίνουν από το τεράστιο βουνό των σκουπιδιών, που ύψωσε η ανικανότητα προγραμματισμού και η αδιαφορία των Αρμοδίων.

- Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, πρέπει να επισημανθεί το Μεγάλο λάθος της αρχικής επιλογής του συγκεκριμένου χώρου. Οι λόγοι ήταν και είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού, αφού η περιοχή είναι «βάζο», δηλαδή εποχιακή λίμνη. Μαζεύει όλα τα νερά της γύρω περιοχής που απορροφούνται σιγά σιγά και τροφοδοτούν τον Υδροφόρο ορίζοντα.

Λάθος πρώτο λοιπόν η επιλογή της τοποθεσίας από αυτούς που εμείς τους δώσαμε την καρέκλα και το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη Ζωή μας. Δεν είναι άμοιροι Ευθυνών και οι «επιστήμονες» που έκαναν την μελέτη και ενέκριναν την τοποθεσία της χωματερής στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ γνώριζαν ότι η Μόλυνση θα περάσει στα υπόγεια νερά και θα φθάσει στη θάλασσα.


Αφού όμως έγινε τότε το Λάθος της επιλογής, έπρεπε και είχαν υποχρέωση όλοι οι κατά καιρούς Διαχειριστές της χωματερής (καρκινογόνο κύτταρο) να προστατέψουν κατά το δυνατόν, στοιχειωδώς έστω, αν όχι το περιβάλλον τουλάχιστον την Υγεία των κατοίκων και την Ανθρωπινή Ζωή.

- Έπρεπε οι Αρμόδιες Υπηρεσίες να μην επιτρέψουν την επιβάρυνση αυτής περιοχής και με άλλες ρυπογόνες εγκαταστάσεις. Σήμερα εξαναγκάζουν τους κατοίκους της Περιοχής Τεμπλονίου και τα παιδιά τους να αναπνέουν τον καρκίνο. Οι Άνθρωποι αυτοί Ζούνε ανάμεσα στη μπόχα που αναδίνει το τεράστιο βουνό των σκουπιδιών που σαπίζει και τους καπνούς από το εργοστάσιο πίσσας που λειτουργεί στην είσοδο της χωματερής.

Οι συχνές διαμαρτυρίες των κατοίκων και το κλείσιμο του δρόμου προς την χαβούζα είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη τους από τις Αστυνομικές Αρχές. - Τώρα μέσα στη χωματερή, που οι μη έχοντες φιλότιμο τη λένε «κύτταρο» προσπαθούν να συγκρατήσουν, (με πια λογική άραγε;), ένα βουνό ύψους 50 - 60 μέτρων από σκουπίδια, με ένα ψευτοτοιχίο γύρω γύρω.

- Οι δουλειές αυτές του ποδαριού, ίσως για να τα οικονομήσουν κάποιοι, δεν έχουν νόημα και είναι πεταμένα λεφτά.Όπως και ότι αποφασίσουν οι Σημερινοί Υπεύθυνοι της χαβούζας, πρέπει να έχουν κατά νου ότι, δεν χωράνε αλλά σκουπίδια στο Τεμπλόνι. Δεν είναι επιτρεπτό, είναι παράνομο να δημιουργούν βουνά από ακάλυπτα σκουπίδια. Διότι περνώντας ο άνεμος μεταφέρει τη Μόλυνση και τη Μπόχα χιλιόμετρα μακριά με κίνδυνο επιδημιών.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι Άρχοντες του Νησιού, ότι : - Με τις άστοχες αποφάσεις τους, Δηλητηρίασαν το Περιβάλλον και, Υποθήκευσαν το Μέλλον των επερχόμενων Γενεών. Διότι και σήμερα να σταματήσουν την χωματερή θα χρειασθούν 150 έως 200 χρόνια (σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα) για να διασπασθούν και να αφομοιωθούν με το χώμα τα πλαστικά και οι καρκινογόνοι -καταλύτες των αυτοκινήτων που έχουν θαφτεί εκεί.

- Ας μην κατηγορούν λοιπόν οι ΑνευθυνοΥπεύθυνοι τους κατοίκους του Τεμπλονίου που είναι τα Θύματα. Αλλά εκείνους που με τα κυκλώματα και την στενοκεφαλιά τους έχουν ρημάξει την Περιοχή και γενικά το όμορφο Νησί μας.