Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

50 χρόνια παραμένει κατσικόδρομος στη Γλυφάδα ο δρόμος που οδηγεί στη βίλλα Πολατώφ


Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι στην Πολιτισμένη Κέρκυρα έχουμε ακόμα σήμερα Συνήθειες, Μυαλά και Πραχτικές που έπρεπε να έχουν κλειστή από χρόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

Τα οικονομικά συμφέροντα των παρακείμενων ομοειδών καταστημάτων κρατάνε πενήντα χρόνια υποβαθμισμένο χωρίς δρόμο το ομορφότερο κομμάτι παραλίας στη Γλυφάδα της Κέρκυρας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη εις βάρος των άλλων επαγγελματιών που λειτουργούν στο τέλος του κατσικόδρομου.Ο εν λόγω κατσικόδρομος που οδηγεί στην θάλασσα και την πολυσυζητημένη βίλα Πολατώφ έχει μήκος 70 με 80 μέτρα, έχουν τοποθετηθεί μεγάλες πέτρες  στη δεξιά πλευρά και στην αριστερή παλιοσίδερα με κίνδυνο να τραυματιστούν όσοι έχουν την τόλμη να περάσουν για να κάνουν το μπάνιο τους.


- Μετά από πολύχρονους Δικαστικούς αγώνες. ο Αρειος Πάγος έδωσε την λύση και με την υπ’ αριθμό 1108 2008 Απόφαση του, χαρακτήρισε το δρόμο αυτό Κοινοτικό. Παρά την Τελεσίδικη Απόφαση του Αρειου Πάγου, ο Δήμος ΠΑΡΕΛΙΩΝ δεν έριξε μέχρι σήμερα ούτε ένα κουβά άσφαλτο.

- Οι λόγοι της αδράνειας του Δήμου, σύμφωνα με της φήμες που κυκλοφορούν είναι ότι, ο Δήμαρχος κ. Κροκίδης αφαίρεσε από τον Αντιδήμαρχο του τα έργα και τα ανάθεσε στον συνάδελφο και φίλο του Λογιστή του Δήμου.

Ο Λογιστής και ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, έχει αδυναμία στις μελέτες έργων (που ποτέ δεν θα υλοποιηθούν) και αδιαφορεί για την συντήρηση και την επισκευή των κατεστραμμένων δρόμων του Δήμου Παρελίων που σε πολλές περιπτώσεις είναι αδιάβατοι.

Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη Τουριστική σεζόν δεν θα βρει τον ίδιο κατσικόδρομο στην όμορφη Γλυφάδα της Κέρκυρας. Εξ άλλου θα έχουμε και Δημοτικές Εκλογές τον επόμενο χρόνο, έτσι δεν είναι κύριε Δήμαρχε του Δήμου Παρελίων;