Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η Ανεργία Μαστίζει την Κέρκυρα

Η ανεργία είναι ένα από τα πολλά και σοβαρά άλυτα προβλήματα που μαστίζουν το Νησί μας η οδυνηρή αυτή πραγματικότητα έχει πολλές αιτίες. Η πρώτη από αυτές είναι η εγκατάλειψη του γεωργικού τομέα και η αποκλειστική ενασχόληση μας με τον τουρισμό. Οι νέοι άνθρωποι της υπαίθρου δεν γνωρίζουν ούτε που είναι τα κτήματα τους.

Η Κέρκυρα βέβαια θα μπορούσε να επιβιώσει από τους επισκέπτες της αν οι Αρμόδιοι Τοπικοί Άρχοντες είχαν φροντίσει να δημιουργηθούν υποδομές στο Νησί, όπως έγιναν στην Ρόδο στην Κρήτη και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος. Το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην Πόλη της Κέρκυρας απομακρύνει και τους λιγοστούς τουρίστες από το κέντρο με αποτέλεσμα τα καταστήματα ένα ένα να κλείνουν και η ανεργία να μεγαλώνει.

Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό της ανεργίας, το οποίο θα οξυνθεί περισσότερο με την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, χρειάζεται να αλλάξει η εικόνα της Κέρκυρας, γιατί με το χάλι που έχει σήμερα στις υποδομές της, δυσφημίζει η ίδια τον εαυτό της. Είναι επιτακτική ανάγκη να χαμηλώσουν και οι τιμές, δεν πρέπει ο επισκέπτης να πληρώνει τον καφέ δυο και τρεις φορές ακριβότερα από ότι στην πατρίδα του. Στα παράπονα των επισκεπτών για τους υπέρογκους πολλές φορές λογαριασμούς, οι σερβιτόροι απαντούνε : « Eδώ είναι Κέρκυρα ».

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Το Καυτό Ερώτημα του Ελληνικού Λαού

Με σκεπτικισμό και δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την έξοδο της Χώρας από την οικονομική κρίση και την μείωση του Δημόσιου Χρέους. Ο απλός πολίτης που δεν γνωρίζει τα πολιτικοοικονομικά παιγνίδια αναρωτιέται : Πως είναι δυνατόν να μας βγάλουν από τούτο το αδιέξοδο οι ίδιοι άνθρωποι που το δημιούργησαν ; Και δεν εννοούμε μόνο τα παλαιά στελέχη του Πασόκ που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι επί εποχής Ανδρέα και Σημίτη. Το ίδιο καυτό ερώτημα ισχύει και για τους Νεοδημοκράτες Πολιτικούς.

Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος πως τα ίδια μυαλά που οδήγησαν την Ελλάδα στην ανυποληψία με την λανθασμένη πολιτική τους τώρα θα αλλάξουν ; Ένα παράδειγμα είναι η εξαίρεση βουλευτών και προσωπικού της Βουλής από την φορολογία που θα ισχύσει για όλους τους άλλους Έλληνες. Ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα είναι τα κλεμμένα. Γιατί δεν τα ζητάνε πίσω; Το καλό παράδειγμα πρέπει να δείξει το κυβερνών κόμμα επιστρέφοντας το ένα εκατομμύριο που ομολόγησε ο κ. Τσουκάτος. Όλοι ευχόμαστε να πετύχει το στόχο της η Κυβέρνηση, πράγμα δύσκολο χωρίς ανάπτυξη. Όσους φόρους και αν βάλει όσα νομοσχέδια και αν ψηφίσει κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχουμε.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Να Κατασχεθούνε οι Περιουσίες όσων Έκλεψαν

Σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός, ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης και χρώματος, με μια φωνή απαιτεί να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα και να κατασχεθούνε οι περιουσίες όσων άρπαξαν και λεηλάτησαν το Δημόσιο Χρήμα. Να σταματήσουν αμέσως τα κόμματα Εξουσίας την αλληλοκάλυψη την οποία από χρόνια εφαρμόζουν και οδήγησαν την Χώρα στο σημερινό της κατάντημα. Πρέπει επιτέλους κάποτε να σταματήσουν και τα προεκλογικά τους ψέματα που χρησιμοποιούνε για να αρπάξουν την εξουσία και φυσικά την «κουτάλα». Αν υπήρχε νόμος που να τιμωρεί τα προεκλογικά ψέματα, ο σημερινός Πρωθυπουργός θα έκανε παρέα στη φυλακή σε όλους τους προηγούμενους όμοιους του που έταζαν λαγούς με πετραχήλια και πράσινα άλογα.

«Λεφτά υπάρχουν» φώναζε ο Γιώργος Παπανδρέου για να αρπάξει την ψήφο μας. Αυτό δεν είναι εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού; Έταξε στους πάντες τα πάντα για να πραγματοποιήσει το Όνειρο του, να κυβερνήσει την Ελλάδα. Τώρα οδηγεί τους Έλληνες στην πείνα και την εξαθλίωση με την καθημερινή φοροληστρική επιδρομή της Κυβέρνησης του. Ποιος Έλληνες θα τους ψήφιζε αν γνώριζε την πολιτική που ακολουθούν σήμερα; Αργά η γρήγορα μέσα από τούτη τη μιζέρια θα ξεπεταχτούν νέες πολιτικές δυνάμεις. Νέοι Άνθρωποι με όραμα και ήθος, χωρίς την ξύλινη γλώσσα της ψευτιάς και του συμφέροντος της κάστας των σημερινών Εθνοπατέρων μας.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Αιολικά πάρκα :COLPO GROSSO


Στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος στις 09 /02/10 συζητήθηκε το νέο χωροταξικό για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που προωθείται από την Κυβέρνηση . Στην παρουσίαση συμμετείχαν πλήθος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και φορέων. Η Κέρκυρα εκπροσωπήθηκε από την Περιβαλλοντική Παρέμβαση: << Η ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ>>. Ομιλητές ήταν πέραν του Προέδρου του Επιμελητηρίου και πρώην Προέδρου του 5ου Tμήματος του ΣΤΕ: κου Δεκλερή και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες και νομικοί εξειδικευμένοι σε θέματα Αιολικής ενέργειας. Ο κος Δεκλερής τόνισε την σημασία του ιδεολογήματος της << πράσινης ανάπτυξης>> προκειμένου να πεισθούν οι τοπικές κοινωνίες να θυσιάσουν ό,τι απέμεινε από την άγρια Καπιταλιστική ανάπτυξη των προηγούμενων δεκαετιών: το Ελληνικό τοπίο των βουνών και των νησιών μας. Δηλαδή την ταυτότητά μας ως Έλληνες.

Το σχετικό νομοσχέδιο όπως το ίδιο αναφέρει στα πρώτα του άρθρα σκοπό έχει να βγάλει από το τέλμα αδειοδοτήσεις ΑΠΕ που έχουν κολλήσει. Δίνει μονοδιάστατα προτεραιότητα στις ανεμογεννήτριες έναντι άλλων μορφών ΑΠΕ , καταστρατηγεί τον Ν998 Περί προστασίας των Δασών, τροποποιεί τον Ν1650 επιτρέποντας να φυτεύονται γιγάντια Αιολικά πάρκα σε περιοχές Απολύτου Προστασίας της Φύσης, στα δάση-δασικές περιοχές και θυσιάζεται γεωργική γη υψηλής προτεραιότητας. Καταστρατηγούνται οι Κοινοτικές Οδηγίες και απειλούνται οι ζώνες NATURA. Είναι αυτονόητο ότι η ζημία θα προκληθεί όχι μόνο από τις ανεμογεννήτριες αλλά και τα συνοδά έργα κλίμακας όπως: διάνοιξη δρόμων σε ορεινούς όγκους, χιλιάδες χιλιόμετρα πυλώνων και καλωδίων υψηλής τάσης και υποσταθμοί με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Καραμπόλα τριών ΙΧ στην ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας (διαστ. Γουβιά)


Καραμπόλα με τρία ΙΧ αυτοκίνητα σημειώθηκε χθές 16/02/10 στις 19:20 στην Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας στο ύψος των φαναριών των Γουβιών. Ευτυχώς δίχως θύματα. Ενας εκ των εμπλεκομένων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, παραπονούμενος για πόνους στο στήθος. Αμεση ήταν η επέμβαση και της Πυροσβεστικής που περιορίστηκε στον καθαρισμό του οδοστρώματος από τα λάδια. Αιτία του ατυχήματος η ολισθηρότητα του δρόμου λόγω της βροχής. Σημειωτέον ότι οι φωτεινοί σηματοδόττες στη διασταύρωση ήταν εκτός λειτουργίας.

Από http://www.enimerosi.com/

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Νεκρή 18χρονη στο Βιρό

Νεκρή βρέθηκε μία νεαρή κοπέλα 18 μόλις ετών στην περιοχή του Βιρού, σήμερα το πρωί. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, καθώς λόγω έλλειψης ιατροδικαστή η έλευση από τα Ιωάννινα στελέχους της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δεν ήταν δυνατή παρά αργά το απόγευμα προκειμένου, χωρίς να μετακινηθεί το πτώμα, να διερευνήσει επί τόπου τις συνθήκες του θανάτου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος της νεαρής επήλθε τη νύκτα ή τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ από την πρώτη έρευνα της Αστυνομίας δεν βρέθηκαν σημάδια που να μπορέσουν να οδηγήσουν στην διερεύνηση του ενδεχόμενου εγκληματικής ενέργειας. Πάντως, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται, μεταξύ αυτών και την πιθανότητα θανάτου από ναρκωτικές ουσίες.

Σημαντικό στοιχείο που εξετάζει η Ασφάλεια Κέρκυρας είναι η ένδειξη ότι η νεκρή μάλλον μεταφέρθηκε στο σημείο που βρέθηκε και πως ο θάνατός της επήλθε σε άλλο σημείο. Σε περίπτωση θανάτου από ναρκωτικά, αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν πως πιθανόν η χρήση να έγινε σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε εκεί από πρόσωπο ή πρόσωπα με τα οποία έκανε μαζί χρήση.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρπαζαν τις μίζες. Κατάθεση Μπουγάτσου στη Βουλή

Παράνομες χρηματοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων από την εταιρεία Siemens από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, κατήγγειλε εξεταζόμενη από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου.Μίλησε για τεράστιο και δαιδαλώδες κύκλωμα που χρησιμοποιούσε η εταιρεία με την αξιοποίηση εταιριών επικοινωνίας, διαφημιστών, χρηματιστηριακών εταιριών, δημοσιογράφων, ιδρυμάτων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Κατά την ίδια την μάρτυρα, μήτρα του σκανδάλου ήταν η σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και ο νόμος 2446/96 που εξασφάλισε στις εταιρείες Siemens και Intracom προνομιακές προγραμματικές συμβάσεις χωρίς διαγωνισμούς που έφθασαν για μεν την πρώτη συνολικά στα 885 εκ. ευρώ από το 1997 ως το 2004, για δε τη δεύτερη τα 1,2 δισ. Ο κος Χριστοφοράκος, τόνισε η δημοσιογράφος, συνέχισε αναλαμβάνοντας την εταιρεία μια πρακτική δεκαετιών με πληρωμές υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών την ίδια περίοδο που υπογράφονταν συμβάσεις με διάφορους οργανισμούς του Δημοσίου.

Κατά τη μάρτυρα τα χρήματα δίδονταν με τη μορφή χορηγιών, προς διαφημιστές δημοσιογράφους, το Μέγαρο Μουσικής και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά την «Αλληλεγγύη» και την "Action Aid" επικεφαλής της οποίας είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Χωρίς Ντροπή οι Εθνοπατέρες μας !


Χωρίς ίχνος ευαισθησίας για τον άγρια φορολογούμενο Έλληνα, «οι υπηρέτες του Λαού» αποφάσισαν να αρπάξουν χιλιάδες ευρω όσοι συμμετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές για τα σκάνδαλα που οι δικές τους κυβερνήσεις δημιούργησαν. Δεν φτάνει που κατάκλεψαν το Δημόσιο Χρήμα και οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό της κατάντημα, θέλουν να τους πληρώσουμε κιόλας για να μας κατονομάσουν τους κλέφτες, τα λαμόγια και τους απατεώνες. Αν ήταν Πατριώτες, αν είχαν μια στάλα φιλότιμο, έπρεπε με δική τους πρωτοβουλία να προσφερθούν και να ξεκαθαρίσουν την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί.

Αν επιμένουν να πληρωθούν, ας πληρωθούν από τα κλεμμένα που πρέπει οπωσδήποτε να φέρουν στα Δημόσια Ταμεία. Δεν θα το δεχθούν όμως, γιατί γνωρίζουν καλά ότι τίποτα δεν θα επιστρέψουν οι συμμορίες που λεηλάτησαν τον Τόπο. Τι τους ενδιαφέρει αλώστε; ο Λαός πεινάει, αυτοί καλοπερνάνε με προνόμια και παχυλούς μισθούς. Σε δυο τετραετίες, που μπορεί να είναι και πέντε χρόνια αρπάζουν και σύνταξη. Ο φτωχόκοσμος πρέπει να δουλέψει τριάντα και σαράντα χρόνια για να πάρει ψίχουλα.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κάτι αλλάζει στα Μ.Μ.Ε. της Κέρκυρας

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Νησιού μας, έχουν και αυτά την ευθύνη που τους αναλογεί για την κατάσταση που επικρατεί διαχρονικά στην Κέρκυρα, σε σχέση με τις υποδομές και τα Δημόσια έργα. Εκτός βέβαια από κάποιες μεμονωμένες φωνές Δημοσιογράφων, που από χρόνια έγραφαν και καυτηρίαζαν την απαράδεχτη κατάσταση της διαπλοκής των συμφερόντων με Τοπικούς Άρχοντες. Τις μεμονωμένες αυτές φωνές προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν για να τις φιμώσουν οι αργυρώνητοι κονδυλοφόροι που πλησιάζουν πάντα το τραπέζι της Εξουσίας.

Ο πρώην Βουλευτής της Κέρκυρας Νίκος Γεωργιάδης αγανακτισμένος για τα όσα έβλεπε να συμβαίνουν σε τούτο το Νησί, ολοκληρώνοντας άρθρο του στην τοπική εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα» έγραφε : «Η τοπική διαπλοκή όχι μόνο δεν ξεριζώθηκε στις μέρες που υπήρξα βουλευτής του Νομού αλλά γιγαντώθηκε. Ελέγχει τοπικά ΜΜΕ, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους». Αυτά έλεγε ο ταλαντούχος νεαρός βουλευτής και τον έφαγε το σκοτάδι.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Εθνικό Πένθος για το Διαζύγιο της Μενεγάκη

Η είδηση του χωρισμού της παρουσιάστριας που το παίζει «ξανθιά» είναι το θέμα που απασχολεί μέρες τώρα περιοδικά, εφημερίδες και τηλεόραση. Ξαφνικά η οικονομική κρίση, η φτώχεια η ανεργία και η φορομπηχτική πολιτική της Κυβέρνησης πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Σοβαροί Δημοσιογράφοι και σοβαροφανείς καθοδηγητές του Ελληνικού Λαού, μεταφέρουν τον προβληματισμό τους, «τι θα γίνει με την μεγάλη περιουσία των δυο συζύγων». Λες και θα σωθεί η Ελλάδα από το αποτέλεσμα αυτής της μοιρασιάς. Τα Αθηναϊκά κανάλια χρόνια τώρα ταΐζουν κουτόχορτο το Λαό. Φτάνει πια, μας έχουν αηδιάσει με τις αντιγραφές Αμερικανικών παιγνιδιών, προγραμμάτων και προβολές του τίποτα.


Μοναδικός τους σκοπός είναι τα νούμερα της τηλεθέασης για να αρπάξουν Διαφημίσεις. Τώρα αφού ανεβάσουν τα ποσοστά της κ. Μενεγάκη, θα έχουμε δεύτερο σήριαλ για την επανασύνδεση της και άντε πάλι από την αρχή. Κάποτε θα ξυπνήσουμε σαν Λαός. Ίσως τότε πάψουν και τα κανάλια να μας σερβίρουν σκουπίδια και ψεύτικους βασιλιάδες και βασίλισσες. Προς το παρόν ας πενθήσουμε.