Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Hρθε η σειρά των Αγίων.Ο Αγιος Νικόλαος δεν ηταν Ελληνας μεσα απο τον Ραδιοφωνικο σταθμό της Εκκλησίας απο τον Κερκυραίο Παπα-Ανθη

«….μη ξεχνάμε πού είναι τα Μύρα της Λυκίας ε, στη Τουρκία είναι.. ως εκ τούτου και ο Αγιος Νικόλαος δεν ήταν Έλληνας …». Τα λόγια αυτά δεν είναι κάποιου ανιστόριτου και προκλητικού κουλτοσυριζαίου αλλά «ιερέως» και μάλιστα επίλεκτου στελέχους της κρατικής Εκκλησίας, του Τιμόθεου Ανθη!Καθώς φαίνεται ο πιο πάνω «Ορθόδοξος κληρικός»  έχει περιορισμένη γνώση της ελληνικής γλώσσης, τυγχάνει ανιστόριτος και το σημαντικότερο στερείται εκκλησιαστικής μορφώσεως. 

Διότι, το όνομα Νικόλαος είναι καθαρά ελληνικό, σύνθετο (όπως άλλωστε τα πλείστα των ελληνικών ονομάτων) εκ των λέξεων νίκος+λαός δηλαδή εκείνος που υπερισχύει στο λαό.Επίσης ο σπουδαίος αυτός κληρικός θα έπρεπε να γνωρίζει αφού είναι υπεύθυνος μάλιστα της επιτροπής επι των μεταναστών της Αρχιεπισκοπής, ότι η περιοχή της Λυκία και γενικότερα η Μ. Ασία μόλις εναν αιώνα περίπου αποτελούν τουρκική περιοχή. Δεν θα είχαμε την απαίτηση να γνωρίζει τήν επίκοιση (2.500 π.Χ.) εκεί των Κρητών (Παυσανίας και Ηρόδοτος), αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να ξέρει την άνθιση των ελληνικών γραμμάτων κατά την εποχή του Αγ. Νικολάου στη ευρύτερη περιοχή της Μ. Ασίας και φυσικά της Λυκίας!


Το χειρότερο όμως είναι ότι είναι αδιάβαστος εκκλησιαστικώς. Ο Αγ. Νικόλαος υπήρξε Αρχιεπίσκοπος  στα Μύρα της Λυκίας αλλά κατήγετο απο τα Πάταρα της Λυκίας μιά παραθαλάσσια πόλη που βρισκόταν απέναντι και βοριοδυτικά του Καστελλόριζου, καθώς μας λένε τα συναξάρια τουλάχιστον. Στη πόλη αυτή μεγάλωσε και υπηρέτησε ο Άγιος σαν ιερέας. Τα Μύρα υπήρχαν πλήν βρισκόντουσαν σε παρακμή, ενώ ήκμασαν επι της βασιλείας του Θεοδοσίου Β΄ και αρχιερατεύοντος του Αγίου Νικολάου. Το κυριότερο όμως είναι ότι οι κάτοικοι στην περιοχή καθώς και σ’ ολη την Μ. Ασία ήσαν έλληνες απο αρχαιοτάτη εποχή και όχι Τούρκοι όπως υπαινίσσεται ο κ.Ανθης.Αλοίμονο, πού καταντήσαμε. Οι ίδιοι οι κληρικοί να διαστρέφουν την ελληνορθόδοξη ιστορία μας!