Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Εν μέσω αντιδράσεων και κινητοποιήσεων η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο

Παρουσία του υφυπ. Υγείας Μιχ. Τιμοσίδη θα γίνει την Παρασκευή, η διαδικασία μετεγκατάστασης του νοσοκομείου από το παλιό στο νέο κτίριο. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις απο σήμερα με τρίωρη στάση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι
Παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Π. Κουτσουβέλη έγινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Η πρόεδρος Ντίνα Ιωάννου ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να διεκδικούν το απαραίτητο προσωπικό, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, Αυτό δεν σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση, όπως εξήγησε, πως την Παρασκευή, ημέρα μεταφοράς του Νοσοκομείου, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις τους θα είναι συνεχείς προς την κατεύθυνση πρόσληψης προσωπικού και όχι πρόκλησης περαιτέρω προβλημάτων.


Από το πρωί η μετεγκατάσταση
Η μεταφορά των ασθενών θα ξεκινήσει σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του διοικητή, την Παρασκευή στις 8 το πρωί. Οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια θα παρέχεται στο νέο νοσοκομείο στο Κοντόκαλι ενώ για τη διευκόλυνση της διαδικασίας μεταφοράς τις ημέρες αυτές και μέχρι την Παρασκευή θα περιοριστούν οι υπηρεσίες μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.

Το ΕΚΚ- Η ΝΟΔΕ της Ν.Δ.
Υπέρ της θέσης του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου, δηλαδή άμεση μετεγκατάσταση με την προϋπόθεση της απαραίτητης πρόσληψης προσωπικού, δηλώνει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δια στόματος της προέδρου Σοφίας Λίβερη.
Η πλειονότητα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου το πρωί παρέστη στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου, με σκοπό να ενισχύσει το αίτημα της διεκδίκησης.
Ναι στην άμεση μετεγκατάσταση αφού όμως εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία των πολιτών, λέει και η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της Ν.Δ. μέσω του εκπροσώπου τύπου Γ. Κοντού.

Απο http://www.corfutime.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2295:2010-12-07-18-59-55&catid=29:2010-03-23-11-14-36&Itemid=53