Κυριακή 30 Μαΐου 2010

15χρονος συνελήφθη γιατι εριχνε λειζερ σε ΙΧ και Αεροδρόμιο

Σε συλλήψεις για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, πλοίων, αεροσκαφών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, προχώρησαν άνδρες της Α.Δ. Κέρκυρας τις τελευταίες ώρες. Ειδικότερα: Συνελήφθησαν την 29-05-2010 και ώρα 12:00 στον Άγιο Προκόπιο Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αχιλλείων ανήλικος ηλικίας 15 ετών κάτοικος Κέρκυρας για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, πλοίων ,αεροσκαφών, παράβαση του Ν. περί όπλων και ο πατέρας του ηλικίας 43 ετών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Συγκεκριμένα, την 29-05-2010 και ώρα 00:30 ανωτέρω ανήλικος διεπιστώθει να κάνει χρήση συσκευής εκτόξευσης-εκπομπής ακτίνων laser και να κατευθύνει δέσμη ακτίνων laserπρος τα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Ε.Ο. Γύρου-Αχιλλείου και εν συνεχεία να στρέφει τη δέσμη αυτή προς το αεροδρόμιο της Κέρκυρας αλλά και σεαεροπλάνο ξένης εταιρείας κατα την ωρα της προσγείωσης, με ενδεχόμενο πρόκλησης αεροπορικού ατυχήματος. Ο πιλότος συμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου και με τη σειρά τους την Αστυνομία η οποία ενηργησε αμεσα.Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανευρέθησαν δύο συσκευές εκτόξευσης-εκπομπής ακτίνων laser οι οποίες κατασχέθηκαν.


Οι ανωτέρω συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.