Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ενας δήμος το Νησί μας + 1 οι Παξοί ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

1. Δήμος Κέρκυρας με έδρα τη Κέρκυρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Κερκυραίων β. Μελιτιείεων γ. Κορισσίων δ. Παρελίων ε. Παλιοκαστριτών στ. Λευκιμμαίων ζ. Φαιάκων η.Θιναλίου θ. Εσπερίων ι. Αχιλλείων ια. Αγίου Γεωργίου ιβ. Κασσωπαίων και τις κοινότητες α.Οθώνων β. Μαθρακίου γ. Ερεικούσσης, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στο δήμο Παξών δεν επέρχεται καμία μεταβολή

Σκληρός η Γεωργαλίδης ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Τέλος με την Βάσω Αλεξανδρίδου απο την Περιφέρεια Ιονόων Νήσων μετα τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν οτι η κυρία ψώνισε 20.000 ευρω επιπλα για το σπίτι της στην Κέρκυρα και το τιμολόγιο δεν εγκρίθηκε .Φουσκωμένοι λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων,τα εξοδα για   το ταξίδι   στην Κωνσταντινούπολη  και η δραστηριότητα της δεν ικανοποίησαν την κυβέρνηση και εφτιαξαν ενα σενάριο αποχώρησης για να μην ματώσει για αλλη μια φορα το ΠΑΣΟΚ απο την λάθος επιλογή.Για λόγους υγείας εισηχθη τυπικά σε Νοσοκομείο της Αθήνας και αυτός θα ειναι και ο επίσημος λόγος αποχώρησης απο τη θέση της Περιφέρειας.

Τώρα δυο ονόματα φέρονται επικρατέστερα για την κενη θέση.Ο Παναγιώτης Σκληρός απο την Λευκάδα η ο Γιατρός Κώστας Γεωργαλίδης που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας  θα καταλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας συμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.Οσο για το ονομα της Αναστασίας Κανελλοπούλου που ακούστηκε απομακρύνεται η επιλογή της διοτι δεν την ενδιαφέρει να επανέλθει σε αυτό το πόστο.Ο νέος Γραμματέας θα μείνει εως τον Δεκέμβριο αυτής της χρονιάς και θα αντικατασταθεί απο αιρετό που θα προκύψει απο τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010.

Φωτό: Π.ΣΚΛΗΡΟΣ

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Την παραίτηση Αλεξανδρίδου ζητούν στελέχη της Κυβέρνησης?

Tην παραίτηση της Γ.Γ της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων ζήτησε σήμερα συμφωνα με πληροφορίες  ο Υπουργός Εσωτερικών κ Ραγκούσης μετα τις καταγγελίες πρός στελέχη της Κυβέρνησης για μη νομιμες  δαπάνες  της κ.Αλεξανδρίδου οπως οικοσκευές , δωρακια σε ταξιδια ,τα εξοδα για την μετάβαση της στην Κωνσταντινούπολη κα που εφεραν  αντιδράσεις στην ταμειακή υπηρεσία της Π.Ι.Ν και δυο παραιτήσεις συμβούλων.Οι εξελίξεις ειναι ραγδαίες και τόσο  ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης ζήτησαν διαχειριστικό ελεγχο σχετικά με τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διαστημα.

Από εγκυρότατες πηγές μαθαίνουμε ότι στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν εξελίξεις στον διορισμό της νέας περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Βάσως Αλεξανδρίδου, τέτοιες που πιθανόν να τον ακυρώσουν.Εάν συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε μια δεύτερη γκάφα ακόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς της πρώτης, με τον διορισμό Νεοδημοκράτη ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ. Μόνο που στην περίπτωση της κας Αλεξανδρίδου το θέμα φαίνεται να είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και ίσως και νομικά δυσάρεστο.

Eτοιμο το μέτωπο απο Αλβανούς για τη μεγάλη Αλβανία

Την ώρα που στους Αγίους Σαράντα λάμβανε χώρα η καταστατική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) ΟΜΟΝΟΙΑ, δεκάδες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Μέτωπο για την Εθνική Ένωση" (Fronti per Bashkimin Kombetar), από την Αλβανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, συνεδρίαζαν στην Χιμάρα οργανώνοντας την δράση τους κατά της Ελλάδας. Η συνεδρίαση του "μετώπου" πραγματοποιήθηκε με πλήρη μυστικότητα, σε αυθαίρετο κτίριο, κτισμένο παράνομα μετά από καταπάτηση περιουσίας Ελλήνων.Όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη του μετώπου συμφώνησαν στην συγγραφή μνημονίου το οποίο θα αποσταλλεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, το αλβανικό κοινοβούλιο, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

 Το μνημόνιο απαιτεί:

- κατάργηση του νόμου του εμπολέμου με την Ελλάδα

- Αναγνώριση από την Ελλάδα της αλβανικής ως επίσημη γλώσσα σε "περιοχές της Ελλάδας που κατοικούνται από πολίτες αλβανικής εθνικότητας, ιδιαιτέρως στην Καστοριά, την Κόνιτσα, την Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και αλλού".

- ακριβή αριθμητικά στοιχεία των "αυτοχθόνων Αλβανών" που ζουν στην Ελλάδα καθώς και των Αλβανών μεταναστών με σκοπό τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την εξάλειψη των εις βάρος τους διακρίσεων.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Κρατικός λειτουργός αποκαλύπτει ανώνυμα το παιχνίδι Παπανδρέου

Σε επιστολή που εστειλε σε blogs ανώνυμος Κρατικός λειτουργός αποκαλύπτει την αμερακάνικη εκτέλεση εντολής απο τον Γ.Παπανδρέου.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

Ειμαι κρατικός λειτουργός - αλλα συνήθως εμεις μιλούμε οταν μας διώχνουν απο τη θέση μας - και επειδή θελω να εχω τη συνηδείση μου ησυχη ως ενα βαθμό θα σας πω οτι η αποψη των περισσοτερων υπουργών και αλλων ειναι οτι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ παίζει ΚΑΘΑΡΑ και ΑΝΟΙΚΤΑ το παιχνίδι των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

Βιάστηκε να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και ΔΝΤ επειδή στο τελος του μήνα......θα ερχοταν πρόταση βοήθειας απο την ΡΩΣΙΑ υψους 50 δις ΕΥΡΩ με σταθερο επιτοκιο 4% για παντα και χωρις ανταλλάγματα.Επίσης υπάρχει πακετο 60 δις απο την ΚΙΝΑ για επενδυσεις στην Ευρωπη και ενδιαφερον για εξαγορα του ΟΣΕ.

Ελαβα μ'ερος σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου και υπήρχε η διαπίστωση οτι με ορισμένες στοχευμένες κινήσεις θα λυνόταν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος,ομως η ισχυρή αντίδραση του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και της ομάδας του δεν αφηνε περιθώρια,ηταν σίγουρη η αίτηση βοήθειας.

Τρομοκράτησε το λαό υποστηρίζοντας οτι δεν υπάρχει αλλος δρόμος απο τη κηδεμονία

Ύστατη προσπάθεια κυβερνητικής τρομοκρατίας, από το ίδιο το στόμα του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αφού αδιαφόρησε για το Ελληνικό κοινοβούλιο (δεν ενημέρωσε ούτε το ίδιο το κόμμα του για την απόφαση εισόδου του ΔΝΤ στη χώρα), τώρα επιχειρεί να επιβληθεί(!) δια της τρομοκράτησης των πολιτών, λέγοντας ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται καμία μορφή αντίδρασης να διώξει τους οικονομικούς κατακτητές της χώρας από εδώ, μέχρις ότου «η κυβέρνησή του» τελειώσει το έργο της… ποιο έργο εννοούσε όμως;

Το έργο ξεπουλήματος των πάντων, το έργο των μυστικών διαβουλεύσεων και της αιφνίδιας εμφάνισης τετελεσμένων στον λαό;

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε όμως στο να επιχειρήσει να εισάγει «κενά δαιμόνια» στους πολίτες, προσπαθώντας ουσιαστικά να κάνει μία λεκτική επίδειξη κρατικής δύναμης (ή ξένης δύναμης) που δεν θα επιτρέψει να χαλάσει το «σχέδιο διάσωσης»;

Γιατί εκτίθεται ακόμη περισσότερο ο άνθρωπος που παρέδωσε τη χώρα στα χέρια ανθρώπων του ΔΝΤ (που ξεζουμίζει κυριολεκτικά όσους προστρέχουν σε αυτό), προσπαθώντας να δημιουργήσει αμφιβολίες στους πολίτες για την δύναμη που έχει ένας λαός;

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο Eλληνικός λαός πρέπει να πάρει την τύχη της Ελλάδας στα χέρια του

Αυτή αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής του Ελληνικού λαού.Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς του ΔΝΤ σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της χώρας που ξεκινά με έντονες πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές...

Η τρομοκρατία που ασκείται προς το λαό μας μέσω των ΜΜΕ του συστήματος για να συναινέσουν οι Έλληνες για την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, ώστε να πάρουν και άλλα δάνεια, ώστε να τα προσθέσουν μαζί με τα άλλα και να διογκώσουν κι άλλο το χρέος, πρέπει να μας βρει όλους τους πολίτες αντίθετους και να μας κατεβάσει στο δρόμο.

Μας έχουν ρουφήξει το αίμα για να κονομάνε μια χούφτα μεγαλοκαπιταλιστές. Φτάνει πια!Γράψτε στα παλιά σας τα παπούτσια τα κόμματα του συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) φίλοι πολίτες και αυτοοργανωθείτε για να αντισταθείτε μαζικά.


ΕΣΕΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

Τετέλεσται Ελληνες.Η Ελλάδα παραδόθηκε..

Όλα ήταν προσυμφωνημένα και η επίσημη ανακοίνωση ήταν απλά θέμα χρόνου.Σημαδιακή ημέρα διάλεξε ο πρωθυπουργός για να μας ανακοινώσει επίσημα την ένταξη της Ελλάδος στο καθεστώς του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου. Μέσω τηλεοπτικής εξαπάτησης των τηλεθεατών για δήθεν ζωντανή σύνδεση , ενώ όλα ήταν μαγνητοσκοπημένα για να μην πει ο Γιωργάκης εκείνα τα σαρδάμ και μπερδέψει τα λόγια του στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας...

Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη τη δύσκολη αυτή στιγμή που ακόμη και μαγνητοσκοπημένα διάβαζε το χαρτί του και έτσι τα τα ΜΜΕ έπαιξαν για άλλη μια φορά τα παιχνίδια της κυβέρνησης.Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο τρίτος Παπανδρέου παρέδωσε την χώρα στα χέρια των κατακτητών για να εξοφλήσει έτσι τους ισχυρούς που τον στήριξαν για να γίνει απο Γιωργάκης , Γιωργάρας ο πρωθυπουργός της Ελλάδος.Η σημερινή ανακοίνωση απο το Καστελόριζο ήταν αποτέλεσμα τον χθεσινών συνομιλιών του πρωθυπουργού με κορυφαία τραπεζικά στελέχη τα οποία τον συμβούλεψαν πως είναι ώρα να τελειώνουμε για να σωθούν οι Ελληνικές τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ξένα ΜΜΕ γνώριζαν απο το πρωί το γεγονός αφού σχεδόν όλα είχαν ανακοινώσει την ένταξη της Ελλάδος στο ΔΝΤ αρκετές ώρες πριν την ανακοίνωση Παπανδρέου

Ισχυρό αίσθημα οργής διακατέχει τις τελευταίες ώρες τον Ελληνικό λαό όχι τόσο για της σημερινή ανακοίνωση - που ήταν αναμενόμενη - αλλά για την αισχρή κοροϊδία που συνεχίζει η κυβέρνηση σε βάρος του Ελληνικού λαού όταν μερικές μέρες πριν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν με απόλυτη σιγουριά το λαό οτι η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι μόνο μια μπλόφα του πρωθυπουργού προς τις αγορές για να μην κερδοσκοπούν.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

4 οι Δήμοι στην Κέρκυρα μετα απο πιέσεις.Ανακοινώνονται προσεχώς

Με «πόλεμο χαρακωμάτων» απειλούν οι δήμαρχοι τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αν δεν γίνουν αποδεκτές οι βασικές προτάσεις τους, τις οποίες του απέστειλαν την Παρασκευή, ανατρέποντας σημείο προς σημείο τις διατάξεις του προσχεδίου για τον «Καλλικράτη».Έτσι δεν αποκλείεται οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μεταβληθούν από αρχικοί υποστηρικτές του σχεδίου σε πολεμίους του.Ήδη σε όλη τη χώρα, πολλοί δήμοι παίρνουν αυτές τις μέρες αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, περιμένοντας τη δημοσιοποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Δήμαρχοι καταγγέλλουν, μέσω του τοπικού Τύπου, παρεμβάσεις βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για «μαγειρέματα» διοικητικών ορίων των νέων δήμων και ορισμού της ιδιαίτερης πατρίδας τους ως έδρας του νέου δήμου, σε παράβαση των κριτηρίων που έθεσε το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη.Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στην επαρχία, σε κομματικές συσκέψεις εκφράζουν την άποψη ότι μια διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, άρα και αναπτυξιακή προοπτική, το μόνο που θα κάνει είναι να συνενώσει τη μιζέρια και τα προβλήματα των μικρών δήμων σε ένα εκρηκτικό μείγμα, και τελικά τη «νύφη» θα την πληρώσουν οι δημότες-κάτοικοι.

Μετα τίς πιέσεις που ασκήθηκαν ο Νομός Κέρκυρας θα εχει τελικά 4 Δήμους αντί για εναν.Αυτοί που θα ανακοινωθούν (Τρίτη 20 Απριλίου) ειναι:

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Eλληνες πείτε ΟΧΙ στο ΔΝΤ ειναι εγκλημα.Η χώρα χανεται δίχως πόλεμο απο τα λαμόγια της εξουσίας...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ που αφορά και την Ελλάδα, ερμηνεύει πώς οι είκοσι περίπου Αμερικάνικες και Γερμανικές Επενδυτικές Τράπεζες, τύπου Goldman Sachs, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν την Αμερικανική Κρίση και πώς επεκτείνουν την ίδια Πολιτική και σε άλλη Κράτη, προκειμένου να κερδίζουν εύκολα τεράστια Κέρδη ενισχύοντας τη Δύναμή τους.Φροντίζουν μέσω των διεφθαρμένων Πολιτικών του καθε κράτους να υποδουλώνουν Οικονομικά τις Κυβερνήσεις τους και να εμφανίζονται στη συνέχεια μέσω του ΔΝΤ, ως σωτήρες, σφίγγοντας τον Οικονομικό κλοιό και φορτώνοντας τους Πολίτες με διυσβάστακτους τοκογλυφικούς φόρους...



Πρόκειται για μια άλλη αποκαλυπτική ερμηνεία των παγκόσμιων Οικονομικών Εγκλημάτων που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι εν λόγω Επενδυτικές Τράπεζες.Το μεγάλο τους πρόβλημα που τους αποκάλυψε σχεδόν σε όλο τον κόσμο, είναι η διάδοση του Διαδικτύου γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν, όπως ελέγχουν όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Έτσι τα σχέδιά τους έχουν αποκαλυφτεί και αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν το πρώτο ηχηρό ΟΧΙ της Ισλανδίας! Για αυτούς τους λόγους προσπαθούν απεγνωσμένα να εξαγοράσουν τη Google, τη Microsoft και άλλες παρόμοιες Εταιρείες για να μπορούν να διαβρώσουν και αυτό το τελευταίο προπύργιο της Ελευθερίας της Δημοκρατίας.Το μήνυμά τους είναι: «Έλληνες: Πείτε ΟΧΙ!»

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Οικογενειακό δράμα σήμερα στην Κέρκυρα, όταν ο 48χρονος αστυνομικός Κ. Μ. πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι με το υπηρεσιακό του περίστροφο την 36χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.Γείτονες του ζευγαριού άκουσαν τη φασαρία που γινόταν στο σπίτι του αυτόχειρα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ο Κ.Μ., πατέρας δύο παιδιών, υπηρετούσε στη διεύθυνση Τροχαίας Κέρκυρας τον τελευταίο χρόνο ενώ σύμφωνα με κύκλους της Αστυνομίας, δεν είχε μέχρι στιγμής εμφανίσει στοιχεία στη συμπεριφορά του που να προμήνυαν την τραγική κατάληξη.Πάντως, γείτονες του ζευγαριού που κατοικούσε σε προάστιο της πόλης της Κέρκυρας (στην Αλεπού), έκαναν λόγο για συχνούς καυγάδες που προέρχονταν από σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια.

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η λύση του ραγιά που δέχεται να τον σφάξουν!!!

Tα λαμόγια τρώγανε απο τη μεταπολίτευση εως σήμερα.Τώρα ετοιμάζονται να τρωνε απο τις σάρκες μας.Με την προσφυγή στο ΔΝΤ ερχονται απολύσεις 600.000 μονίμων.Αρχίζει το ξεπούλημα καθε Κρατικής εταιρείας.Φανταστείτε ο ΟΤΕ η ΔΕΗ πουληθεί σε ΓΕΡΜΑΝΙΑ η αλλη χώρα!!! Χορεύουν ολα τα τηλεοπτικά δελτία και παρουσιάζουν επίτευγμα τη κατρακύλα και τα δάνεια που θα πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας....Ο ραγιάς Ελληνας εχει τη λύση οπως μια εφημερίδα σήμερα δημοσιεύει.Την στάση πληρωμών.

Μετά την περικοπή του Δώρου Πάσχα κατά 30% και των μισθών μας κατά 250 ευρώ μηνιαίως (το λιγότερο), είναι φανερό ότι το δημόσιο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προς εμάς. Όλα τα είδη στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν και το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει. ΄Ετσι και εμείς δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις δικές μας υποχρεώσεις και μόνο ένα πράγμα μένει να κάνουμε εμείς οι ανήμποροι πολίτες.

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Στον αέρα ο "Καλλικράτης"

«Νάρκη» στον Καλλικράτη βάζει απόφαση - βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας που θεωρεί παράνομη και άκυρη τη μεταβίβαση κρατικών αρμοδιοτήτων, προς τους δήμους, αν δεν συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους.Το γεγονός αυτό υποχρεώνει την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί στο θέμα την ώρα που με περισσή βιασύνη προωθεί προς ψήφιση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση των 1.034 ΟΤΑ της χώρας σε περίπου 370.

Οι αλλαγές στο διοικητικό χάρτη συνδέονται άμεσα με το νέο εκλογικό νόμο που σχεδιάζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και προβλέπει την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου για την ανάδειξη των βουλευτών.Ολ’ αυτά όμως κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα ή να αποτελέσουν «ασκήσεις επί χάρτου» αν δεν βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί η απόφαση του ΣΤΕ, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο.Eκτός αν η κυβέρνηση αποφασίσει να συμμορφωθεί και να διαθέσει τα αναγκαία κονδύλια που απαιτούνται για τη σωστή άσκηση των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων.
Το επάγγελμα του «εμποροράπτη» θα μπορεί ν’ ακολουθήσει με αρκετή επιτυχία, σε περίπτωση που εγκαταλείψει την πολιτική, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά το συνεχές «ράβε ξήλωνε» στον «Καλλικράτη».Οι παραγγελίες - φασόν που έλαβε από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στο χωροταξικό χάρτη της χώρας και η ανάγκη να διασκεδαστούν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που δεν επιθυμούν σε μεγάλο βαθμό τις (εξ)αναγκαστικές συνενώσεις των δήμων, τον υποχρέωσαν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην «κοπτοραπτική».

Κινητοποίηση απλήρωτων ξενοδοχουπαλλήλων στην 1η Ανάσταση

Στην πρώτη Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου και μεταξύ θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας προχώρησε σε κινητοποιήσεις μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών και την ώρα της ζωντανής μετάδοσης των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών που παράλληλα μετέδιδαν και διαδικτυακοί τόποι σε όλο τον κόσμο. Ακριβώς πριν γινει η ρίψη των μπότηδων διαλεξαν αυτη τη διαμαρτυρία που εφερε αρνητικές αντιδράσεις στους θρησκευόμενους αλλά και γενικότερα στους  επισκέπτες αυτες τις αγιες ημερες.

Απλήρωτοι από γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες ύψωσαν πανό λίγο πριν την πρώτη Ανάσταση(11.π.μ) που αναγραφόταν "τέρμα ποια η κοροϊδία με πλάτες κυβερνητικές".