Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

O Tρεπεκλής κέρδισε τη σφηκοφωλιά των Δημάρχων και ο Σπύρου το Μπεριάτο του Μνημονίου

Ντέρμπι με το νικητή στο νήμα ήταν η μάχη για την κατάκτηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αντίθετα με το Δήμο Κέρκυρας όπου το τοπίο ξεκαθάρισε χθες από νωρίς. Σπύρος Σπύρου και Γιάννης Τρεπεκλής ήταν οι νικητές του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών.
Ο Σπύρος Σπύρου, πρώτος αιρετός περιφερειάρχης, εξελέγη με διαφορά 1362 ψήφους (διαφορά 1,6%) από τον Ηλία Μπεριάτο, ενώ ο Γιάννης Τρεπεκλής είναι ο πρώτος δήμαρχος του Καλλικράτειου Δήμου Κέρκυρας επικρατώντας του Αλέκου Αυλωνίτη με ποσοστό 56,04% έναντι  43,96%.
Ο Σπύρος Σπύρου καταλαμβάνει 25 έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο, ο Ηλίας Μπεριάτος 6, ο Γιώργος Καλούδης 4, 3 ο Θεόδωρος Γουλής και από 1 έδρα οι Θ. Γαλιατσάτος, Σ. Βλάχος και Α. Λαχανιώτη.
29 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχει ο Γιάννης Τρεπεκλής, 10 ο Αλέκος Αυλωνίτης, 7 ο Μπάμπης Χαραλάμπους, 2 η Μερόπη Υδραίου και 1 ο Στέφανος Σαμοΐλης.
Τα νέα όργανα της Αυτοδιοίκησης θα πιάσουν δουλειά από την πρώτη του χρόνου, ενώ θα απαιτηθεί διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών για να αρχίσει να συγκροτείται ο νέος ενιαίος δήμος και η αιρετή περιφέρεια, από το προηγούμενο σχήμα της Αυτοδιοίκησης.