Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Πάνω απο ενας Ελληνας αυτοκτονεί την ημέρα για χρέη!!!

Τα στοιχεία, συγκλονιστικά. Δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το πρόβλημα που μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται και λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.Το 2007 στην Ελλάδα αυτοκτόνησαν επισήμως 328 άνθρωποι, το 2009 ο αριθμός εκτιμάται (δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί τα επίσημα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία) πως ξεπέρασε κατά πολύ τους 400, ενώ για τη χρονιά που διανύουμε οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. «Τον Ιούλιο θα έχουμε πάνω από 5.000 πλειστηριασμούς και τον Σεπτέμβριο ακόμη περισσότερους. Τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά...» λέει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου δανειοληπτών κ. Θάνος Θανόπουλος.

Επισημαίνοντας την αύξηση που ενδεχομένως να σημειωθεί στις αυτοκτονίες, η εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κλίμακα» κυρία Ελένη Μπεκιάρη υπογραμμίζει:«Καθημερινά δεχόμαστε 4-5 τηλεφωνήματα από ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν. Πνίγονται στα χρέη, και αυτό ως γεγονός τους προκαλεί την αίσθηση ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο».Και όλα αυτά χωρίς να αναλογιστεί κανείς ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δεν αποτυπώνουν όλη την αλήθεια, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά (κάποιοι μιλούν ακόμη και για τριψήφιο αριθμό θανόντων) που μένουν αδήλωτα και περνούν είτε ως ατυχήματα είτε ως αιφνίδιοι θάνατοι από παθολογικά αίτια επειδή οι οικογένειές τους φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Τα Μέτρα της Κυβέρνησης οδηγούν στην Εξαθλίωση

Είναι η δεύτερη φορά που οι μαθητευόμενοι Μάγοι των Κυβερνήσεων του Σοσιαλιστικού Κόμματος «αρπάζουν» τα λεφτά του Ελληνικού Λαού. Την πρώτη φορά με τη φούσκα του Χρηματιστηρίου κατέστρεψαν την μεσαία τάξη και δημιούργησαν τους «νεόπτωχους». Όλοι θυμόμαστε τους τότε Κυβερνώντες να παροτρύνουν τον κόσμο να πάρει Δάνεια από τις Τράπεζες και να παίξει στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα να χαθούν σπίτια, περιουσίες και κόποι μιας Ζωής.

Σήμερα τα οικονομικά μέτρα στοχεύουν την εργατική τάξη και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πείνα και την εξαθλίωση των κατώτερων Λαϊκών στρωμάτων. Με πια προοπτική άραγε αυξάνουν το ΦΠΑ και μειώνουν τους Μισθούς και τις Συντάξεις που είναι οι χαμηλότερες στην Ευρωζώνη;

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πρόεδρος στο Νοσοκομείο Κέρκυρας ενας κτηνίατρος!

   Το Πασοκ Κέρκυρας δήλωνε οτι δεν θα τοποθετηθούν πρόσωπα που εχουν ξαναπεράσει απο το ιδιο πόστο.Μαλιστα ηταν πολλοί αυτοί που ειχαν αναφέρει οτι το γραμμάτιο στήριξης στην Υφυπουργό κ.Γκερέκου ξεπληρώθηκε με την ανακοίνωση απο την Υπουργό Υγείας κ.Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου. Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ  Γρηγορόπουλος Κων/νος, επιλέχθηκε με κομματικά κριτήρια οπως καταγγέλουν μέλη του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας ενω υπήρχαν αλλοι με πλουσιότερα  βιογραφικά,  να αναλάβει την προεδρία του Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ .Για το ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ επιλέχθηκε ο ιατρός  Αλαμάνος Ιωάννης

Την ιδια ωρα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και ουτε πρόκειται να προσληφθούν τα 540 ατομα που λείπουν για τη λειτουργεία του Νέου Νοσοκομείου.Τα παραμύθια στους Κερκυραίους ιθαγενείς συνεχίζονται με την τοποθέτηση ενός  κομματικού σταυλάρχη για τα "ζωα" της Κέρκυρας που θα ασθενήσουν.ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ....

Εικόνες Ντροπής στην Καρδιά της Κέρκυρας

Οι εικόνες ντροπής που παρουσίασε στο Τηλεκέρκυρα η ανεξάρτητη παραγωγή (εκπομπή) «Αμαζόνιος» του Δημοσιογράφου Χρόνη Προσαλέντη της 16 του Μάρτη 2010 φανέρωσαν την εγκληματική αδιαφορία των Αρμοδίων για τούτο το Νησί που περιμένει σε λίγες μέρες τους Πασχαλινούς επισκέπτες. Δεν θα αναφερθούμε στο δολοφονικό οδικό μας δίχτυο με τα δεκάδες καντήλια, ούτε στα σκουπίδια που έχουν βρει καταφύγιο και συνυπάρχουν Άνθρωποι και ποντίκια δίπλα στον Υπεραστικό Σταθμό της Κέρκυρας.

Είναι απαραίτητο όμως να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο Κερκυραίων, με πια λογική οι δυο Δημόσιες τουαλέτες της Πόλης μας παραμένουν κλειστές με αποτέλεσμα ο κόσμος να κάνει την ανάγκη του γύρω από αυτές; Είναι προσβλητικό για την Ιστορία της Κέρκυρας και το πολιτισμό της. Είναι αίσχος.Εάν ο Δήμος Κερκυραίων δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για την επισκευή και την λειτουργία τους ας κάνει έρανο. Μπορούν ακόμα ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι να καθυστερήσουν ένα δυο μήνες να πάρουν τις παχυλές αποζημιώσεις τους και με αυτά τα χρήματα να λυθεί το πρόβλημα.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ζητείται Ελπίδα Αισιοδοξίας

Κοντεύουν πέντε μήνες που το ΠΑΣΟΚ πήρε την Εξουσία με μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.Από το περιβόητο «λεφτά υπάρχουνε» του σημερινού Πρωθυπουργού, φθάσαμε στο «δεν υπάρχει ούτε σάλιο». Δεν γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος; η ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία του Γιώργου Παπανδρέου να γίνει Πρωθυπουργός ώστε έφθασε στο σημείο να παραμυθιάσει τον Ελληνικό Λαό για να αρπάξει την ψήφο του;

Ας αφήσουμε όμως αυτό το ερώτημα, ίσως απαντηθεί από αυτούς που καταγράφουν την νεώτερη τραγική Ιστορία της Πατρίδος μας. Εκείνο που πρέπει να μας απασχολήσει σήμερα, είναι ο τρόπος που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση τα μέτρα που θα λάβει και την πολιτική που θα εφαρμόσει κατά την διάρκεια της θητείας της. Μέχρι σήμερα το μόνο που ακούμε είναι φόροι – φόροι και τίποτε άλλο ας ακούσουμε και κάτι για δουλειά, για ανάπτυξη, για ένα καλύτερο αύριο. Ας αντιληφθούν επιτέλους οι Κυβερνώντες ότι έχουν κατατρομάξει τον κόσμο. Έχουν νεκρώσει την αγορά με τα καμώματα τους.

Ζητούν θυσίες απο το λαό και διορίζουν ημετέρους ως συμβούλους με 180.000 ευρώ???


Η κυβέρνηση κάνει λόγο για αυστηρή οικονομία και περιστολές για να ζητήσει απο τους Έλληνες φορολογούμενους νέες θυσίες με σκληρά και άδικα μέτρα.Την ίδια στιγμή όμως προκαλεί διορίζοντας νέους αναπληρωτές... διευθύνοντες σύμβουλους στη ΔΕΗ με μισθούς 180.000 ευρώ έκαστος. Δηλαδή 15.000 ευρώ μηνιαίως ο καθένας.Δείτε τα στοιχεία ντοκουμέντα απο το εγραφο.Πατήστε επάνω για να το δελιτε σε μεγένθυση.

 Ερώτηση στη Βουλή για τα παραπάνω κατέθεσε ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Βελλόπουλος.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο δρόμος Άκτιο – Αμβρακία «μπαίνει μπροστά» σύντομα

Φαίνεται πως η 12η Μαρτίου θα είναι η ημέρα της υπογραφής των συμβάσεων με τους αναδόχους του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία.Είναι ένα σημαντικό έργο, που είχε δρομολογηθεί από τη Ν.Δ. και καθυστέρησε αδικαιολόγητα.Μάλιστα δεν αποκλείεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να εγκατασταθούν τα συνεργεία και να ξεκινήσουν οι εργασίες.Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, αφού ο δρόμος αυτός είναι κάθετος άξονας στην υπό κατασκευή Ιόνια Οδό.Επιπλέον θα συνδέσει την Ιόνια Οδό με το αεροδρόμιο της Πρέβεζας, την πόλη, τα δυτικά παράλια και τα νησιά του Ιονίου. «Πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που ανάβει το «πράσινο φως» για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασ. Ιωάννου εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του.