Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Χωρίς τουαλέτες ο υπεραστικός σταθμός λεωφορείων


   Έκλεισαν και κατάργησαν τις τουαλέτες που υπήρχαν στο χώρο  του υπεραστικού σταθμού των Λεωφορείων, τα οποία εκτελούν τα δρομολόγια όχι μόνον Θεσσαλονίκης και Αθηνών, αλλά και την συγκοινωνία σε πολλά χωριά της Κερκυραϊκής υπαίθρου.Η παράλογη αυτή απόφαση των υπεύθυνων του σταθμού, μόνον εδώ στην Κέρκυρα ( που ο καθένας κάνει του κεφαλιού του ), θα μπορούσε να υλοποιηθεί και να καταργηθούν οι τουαλέτες.

   Οι κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίζονται στον σταθμό δεν περιγράφονται, διότι προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.


- Προς το παρόν, οι εκατοντάδες πολίτες που κατακλύζουν κάθε μέρα τον υπεραστικό σταθμό, «τρέχουν» στο καφενείο που υπάρχει εκεί, όσοι δεν προλαβαίνουν λόγω συνωστισμού, κάνουν την ανάγκη τους στα παρακείμενα οικόπεδα και τις οικοδομές.


- Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που ανάγκασαν τους υπεύθυνους του σταθμού των λεωφορείων να καταργήσουν τις τουαλέτες. Πρέπει όμως να τους υπενθυμίσουμε ότι ο υπεραστικός σταθμός είναι μια από τις πύλες εισόδου και εξόδου στο Νησί μας.

   Ασήμαντα για πολλούς, αλλά τα απλά και καθημερινά προβλήματα είναι αυτά που δυσφημίζουν την Κέρκυρα στους επισκέπτες μας και κάνουν τη ζωή δύσκολη στους Κερκυραίους.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Πως καταντήσατε την Ελλάδα ρε Αθεόφοβοι;


Χρόνια τώρα οι Εθνοπατέρες μας με την πολιτική που ακολούθησαν μας έχουν ταράξει στους φόρους και στη Δίαιτα. Λιτότητα μας επέβαλε τότε ο αείμνηστος Αντρέας, μέχρι λέει να φανεί το φως μέσα στο τούνελ.Ο Λαός με ένα χέρι έσφιγγε το ζωνάρι και με το άλλο κρατούσε σφιχτά το Συμβόλαιο. . . που είχε υπογράψει με το ΠΑΣΟΚ.

- Τα παιδιά του Λαού με τα ζιβάγκο φόρεσαν γραβάτα, ορισμένοι δε από αυτούς που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα πλούτισαν.
- Είκοσι χρόνια περιμέναμε να έρθει στην Εξουσία η Νέα Δημοκρατία για να παγώσει μισθούς και συντάξεις, ενώ τα τρόφιμα ακριβαίνουν κάθε μέρα.

50 χρόνια παραμένει κατσικόδρομος στη Γλυφάδα ο δρόμος που οδηγεί στη βίλλα Πολατώφ


Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι στην Πολιτισμένη Κέρκυρα έχουμε ακόμα σήμερα Συνήθειες, Μυαλά και Πραχτικές που έπρεπε να έχουν κλειστή από χρόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

Τα οικονομικά συμφέροντα των παρακείμενων ομοειδών καταστημάτων κρατάνε πενήντα χρόνια υποβαθμισμένο χωρίς δρόμο το ομορφότερο κομμάτι παραλίας στη Γλυφάδα της Κέρκυρας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη εις βάρος των άλλων επαγγελματιών που λειτουργούν στο τέλος του κατσικόδρομου.Ο εν λόγω κατσικόδρομος που οδηγεί στην θάλασσα και την πολυσυζητημένη βίλα Πολατώφ έχει μήκος 70 με 80 μέτρα, έχουν τοποθετηθεί μεγάλες πέτρες  στη δεξιά πλευρά και στην αριστερή παλιοσίδερα με κίνδυνο να τραυματιστούν όσοι έχουν την τόλμη να περάσουν για να κάνουν το μπάνιο τους.

Εγκλημα ο τρόπος διαχείρισης των σκουπιδιών στο Tεμπλόνι της Κέρκυρας


Η άθλια και αποκρουστική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών ολόκληρης της Κέρκυρας στο Τεμπλονι, είναι Έγκλημα. Ένα Διαρκές Έγκλημα, κατά του Φυσικού Περιβάλλοντος και της Ζωής. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την πραγματική εικόνα, από τα σάπια κρέατα, τους σκελετούς ζώων και ότι μπορεί να φαντασθεί ο νους του ανθρώπου, ανάμεσα στα Μαύρα Νερά που βγαίνουν από το τεράστιο βουνό των σκουπιδιών, που ύψωσε η ανικανότητα προγραμματισμού και η αδιαφορία των Αρμοδίων.

- Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, πρέπει να επισημανθεί το Μεγάλο λάθος της αρχικής επιλογής του συγκεκριμένου χώρου. Οι λόγοι ήταν και είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού, αφού η περιοχή είναι «βάζο», δηλαδή εποχιακή λίμνη. Μαζεύει όλα τα νερά της γύρω περιοχής που απορροφούνται σιγά σιγά και τροφοδοτούν τον Υδροφόρο ορίζοντα.

Λάθος πρώτο λοιπόν η επιλογή της τοποθεσίας από αυτούς που εμείς τους δώσαμε την καρέκλα και το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη Ζωή μας. Δεν είναι άμοιροι Ευθυνών και οι «επιστήμονες» που έκαναν την μελέτη και ενέκριναν την τοποθεσία της χωματερής στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ γνώριζαν ότι η Μόλυνση θα περάσει στα υπόγεια νερά και θα φθάσει στη θάλασσα.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν λεχθεί για το παλιό Νοσοκομείο της Κέρκυρας και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στον Κερκυραικό Λαό, θεωρώ χρέος μου, μετά το τέλος της νοσηλείας μου σε αυτό, να αποτυπώσω την προσωπική μου εμπειρία. Η τραγική ελλειψη Ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, κάνει τη ζωή δύσκολη σε ασθενείς, Γιατρούς και Νοσοκόμους. Εάν το Νοσοκομείο τούτο λειτουργεί και εξυπηρετεί τον Κόσμο, οφείλεται στις ατέλειωτες ώρες δουλειάς και στο φιλότιμοτων εργαζομένων. Οι περισσότεροι Γιατροί ειναι μέρα και νύχτα στο Νοσοκομείο, πηγαίναν δύο τρείς ώρες σαν επισκέπτες στο σπίτι τους να φάνε και επιστρέφουν.


Όμως μέχρι πότε θα έχουν την αντοχή και την υπομονή να δουλεύουν. Δεκαπεντάωρα με Μισθούς Πείνας; Πότε επιτέλους θα αποφασίσει τούτο το Κράτος να προσλάβει προσωπικό στοΝοσοκομείο μας; Πόσα χρόνια ακόμα θα περιμένουμε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις των εκάστοτε Κυβερνώντων. Είναι απαράδεχτο ένας Νοσοκόμος να είναι υπέυθυνος για 30 και 40 αρρώστους, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε αποκλειστικές Νοσοκόμες, που σε περίοδο λιτότητας η αμοιβή τους φτάνει και τα 115 ευρω γιά 6 ώρες και 40 λεπτά προσφερόμενης υπηρεσιας, καθε επιπλέον ώρα φθάνει και τα 20 ευρω.


Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει ξεχωριστά στον κάθε νοσηλευόμενο ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κύριος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ. Με απλότητα και αγάπη για τον Ανθρωπο, όπως αρμόζει στα φωτεινά μυαλά, χωρίς την σοβαροφάνεια και τους <<επιστημονικούς όρους>> που χρησιμοποιούν κάποιοι ντενεκέδες για να τα <<αρπάξουν>>, εξηγεί με υπομονή στον κάθε άρρωστο την πορεία της Υγείας του.


Ειναι Τιμή για το Ιατρικό Λειτούργημα, για την Κέρκυρα, για το Ονομα και την Οικογένεια του, η παρουσία του Γιατρού Ανθρώπου κ. ΜΠΟΥΚΑ στο Νοσοκομείο του Παραμελημένου Ατυχου Νησιού μας.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


<<Όξω οι Κλέφτες, μέσα οι Μιζαδόροι>>έγραψαν επάνω σε πολλα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν μέσα στην κάλπη σε εκλογικό τμήμα του Δήμου Παρελίων της Κέρκυρας. Τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ έφεραν το 2004 την Νέα Δημοκρατία στην Εξουσία και Σήμερατα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας ξανάφεραν το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.'Ομως μέχρι πότε θα συνεχιστεί το παραμύθι ;

Μέχρι πότε θα λεηλατείται ο Δημόσιος πλούτος και θα μένουν οι κλέφτες ατιμώρητοι ; Στα πλαίσια μιας <<συμφωνίας κυριών>>-απατεώνων μάλλον-χιλιάδες<<χοντρές υποθέσεις>> κοιμούνται για να αποφύγουντη δίκαιη τιμωρία Υπουργοί, Διοικητές τραπεζών και Οργανισμών και διάφοροι άλλοι λωποδύτες που εκμεταλλεύτηκαν τα πόσα που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία, για να πλουτίσουν οι ίδιοι ή οι συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες κ.λ.π. κ.λ.π.

Ο κοσμάκης όμως που γδέρνεται καθημερινώς για να καλοπερνάνε 'ολοι αυτοί οι ληστές, θέλει ξεκαθάρισμα των υποθέσεων, δεν αρκεί και δεν ικανοποιεί η ανάληψη πολιτικών ευθυνών. Πρέπει να επιστραφούν τα κλεμμένα οι βίλες και τα κότερα. Ο λαός δεν αντέχει άλλο. Βαρέθηκε μισόν αιώνα τώρα, να βομβαρδίζεται με αοριστίες για σκάνδαλα και <<λοβιτούρες>>αλλά να μην βλέπει κανέναν από τους υπεύθυνους στο εδώλιο του κατηγορουμένου, λόγω Ασυλίας και παραγραφής. Αηδιασμένος και προβληματισμένος ο προδομένος Λαός θυμάται πως ο Γεώργιος Παπανδρέου κατηγόρησε τον Καραμανλή, οι <<Αποστάτες>>κατηγόρησαν τον Παπανδρέου, ο Παπαδόπουλος κατηγόρησε τους προηγούμενους του, ο Ιωαννίδης τον Παπαδόπουλο, ο Καραμανλής τη <<χούντα>>, ο Α.Παπανδρεου τον Καραμανλή, ο Γιώργος Παπανδρέου τον Κώστα Καραμανλή και οι Υπουργοί όλων αυτών τους προηγούμενους Υπουργούς, αλλά κανένας δεν τιμωρήθηκε κανένας δεν επέστρεψε τον ιδρώτα του λαού στα δημόσια ταμεία. Στα δικαστήρια καταλήγουν μικρο μανάβηδες και υπαίθριοι μικροπωλητές